ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρεία σύσκεψη για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας την Τρίτη 1η Οκτωβρίου


Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η περιβαλλοντική υποβάθμιση, που έχει υποστεί διαχρονικά η λίμνη Κορώνεια, εντάθηκε στο τέλος της φετινής θερινής περιόδου, καθώς οι προσπάθειες, που πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν για την αναστροφή της κατάστασης, δεν είχαν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Την αναγκαιότητα αποκατάστασης της λίμνης τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνο Αραβώση, ενώ δεσμεύτηκε για την εφαρμογή όλων απαιτούμενων μέτρων, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο κ. Αραβώσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών- Τομέα Μακεδονίας & Θράκης, συγκαλεί την Τρίτη 1η Οκτωβρίου ευρεία σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση της Λίμνης Κορώνειας.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπουργείων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της λίμνης.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ευρεία σύσκεψη για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας την Τρίτη 1η Οκτωβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: