ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η κομποστοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου

 
Η κομποστοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας
Στο τρίπτυχο "κομποστοποίηση, επανάχρηση και ανακύκλωση" είναι αφιερωμένη η φετινή 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο .

Η Οικολογική Γιορτή, όπως ανακοινώθηκε, περιλαμβάνει πανελλαδική εκθεσιακή αγορά πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και οικολογικής χειροτεχνίας και έκθεση περιβαλλοντικών και οικολογικών δραστηριοτήτων.

Στο πρόγραμμα εντάσσεται ενημερωτική ημερίδα με θέμα "κομποστοποίηση - επανάχρηση-ανακύκλωση", όπως και παράλληλες εκδηλώσεις, ομιλίες-συζητήσεις και εργαστήρια, στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα. Η γιορτή πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στο 'Αλσος Παυσιλύπου, έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Στην εκθεσιακή αγορά μπορούν να πάρουν μέρος, παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων, που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων. Επίσης, μπορούν να πάρουν μέρος περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία περιβάλλοντος, καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής. Τέλος, μπορούν να συμμετέχουν χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Ήδη, έχει συμπληρωθεί ο μεγαλύτερος αριθμός των περιπτέρων με εκθέτες από όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής. Η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, ξεκίνησε το έτος 2001 και συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, ενώ ένας από τους βασικούς στόχους είναι να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν, να συζητήσουν για τα προβλήματα της βιολογικής καλλιέργειας και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την εμπορία και διακίνηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων. Την 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΕ, Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, ΠΑΔΥΘ, Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας και Σύλλογο Φίλων Μουσείου Καρδίτσας.

«Η 19η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας η οποία γίνεται με πολύ μεράκι από εθελοντές και από ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς την δουλειά τους και για 19 ολόκληρα χρόνια είναι μια γιορτή που όπως έχει αναφερθεί γίνεται μόνο στην Καρδίτσα και σε καμιά άλλη πόλη της Ελλάδας», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σωκράτης Βασιλάκος, πρόεδρος της Οικόσφαιρας και συντονιστής της Οικολογικής Γιορτής, για να καταλήξει:

«Η γιορτή αυτή συνεχίζεται και θέλουμε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη και θέλουμε ακόμη να αναβαθμιστεί και να πλαισιώνεται από εθελοντές που θα βοηθούν όχι μόνο για την οργάνωση της Οικολογικής Γιορτής αλλά και τις δράσεις της Οικόσφαιρας, η οποία είναι μια κίνηση μη κυβερνητική, είναι μια κίνηση για τον άνθρωπο και το περιβάλλον , για την ποιότητα ζωής που προσφέρει πολύ σημαντικό έργο και μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων της είναι και η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας».
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η κομποστοποίηση στο επίκεντρο της 19ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: