ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου


Για 19η χρονιά διοργανώνεται στον Δήμο Τεμπών η Γιορτή Αμυγδάλου, μια γιορτή που έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού αφορά σε μια δυναμική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή.

Η Γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Θέμιδος στο Συκούριο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, η Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου και ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου.

Το αμύγδαλο για την περιοχή της Δ.Ε. Νέσσωνα είναι μονοκαλλιέργεια και παράγεται ετησίως το 16% - 18% της ελληνικής παραγωγής αμυγδάλου, κάτι που αφενός αναδεικνύει τη δυναμικότητά του και αφετέρου καταδεικνύει την ανάγκη έργων υποδομής, ώστε να δοθεί νέα ώθηση στην αγροτική καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή. Πέρα όμως από την περιοχή Συκουρίου η «καρδιά» του αμυγδάλου χτυπάει στη Θεσσαλία, γιατί η Θεσσαλία παράγει το 57,5% του αμυγδάλου της χώρας κι αυτό σημάνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μεθοδικά και δυναμικά, ώστε αυτή η καλλιέργεια να στηριχθεί και στο μέλλον τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και από τον Δήμο Τεμπών.

Η ΓΙΟΡΤΗ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου – Πλατεία Θέμιδος

7.30 μ.μ: Έναρξη διαγωνισμού αμυγδαλογλυκισμάτων.

Γνωστοί γευσιγνώστες θα δοκιμάσουν τα γλυκίσματα που με περίσσια τέχνη και μεράκι θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Γυναικών για να βραβεύσουν τα καλύτερα.

8.00 μ.μ: Σύντομο αφιέρωμα στη διατροφική αξία του αμυγδάλου από τη διαιτολόγο- βιοτεχνολόγο και Δρ. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Κατσογριδάκη.

9.00 μ.μ.: Έναρξη της Γιορτής Αμυγδάλου από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων με χαιρετισμούς.

9.30 μ.μ.: Παρουσίαση προγράμματος παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χειμαδίου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με δημοτικό και έντεχνο λαϊκό τραγούδι το μουσικό σχήμα του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρασκευάζονται από τις γυναίκες του συλλόγου, αλλά και θα δοκιμάζονται από τους επισκέπτες αμυγδαλολιχουδιές.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Σεπτεμβρίου- Βιβλιοθήκη Συκουρίου

7.00 μ.μ.: Εσπερίδα με ομιλητές τους:

* κ. Δημήτρη Σταυρίδη -δρ. γεωπόνο- εντομολόγο-προϊστάμενο προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου Π.Ε. Λάρισας -Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το θέμα που θα αναπτύξει θα είναι: Xylella Fastidiosa-ενημέρωση για τη νέα απειλή της καλλιέργειας της αμυγδαλιάς.

* κ. Ιωάννη Βαγγέλα- επίκ. καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θέμα όπου θα αναφερθεί είναι: Ασθένειες της αμυγδαλιάς και φυτοπροστασία.

* κα. Κατερίνα Καρατάσου- κτηνίατρο- επόπτρια Μελ/μίας Κ.Μ. Λάρισας, το θέμα που θα αναπτύξει είναι: Ο Δρόμος της συνύπαρξης.

* Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Βιβλιοθήκη Συκουρίου: Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Περ. Συκουρίου διοργανώνει αιμοδοσία από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.


Του Κώστα Τσόλα
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: