ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περίπου 6.000 στρέμματα τεύτλα καλλιεργήθηκαν φέτος στη Θεσσαλία


«Σήμα» έναρξης της συγκομιδής περιμένουν οι Θεσσαλοί τευτλοπαραγωγοί...
Το «πράσινο φως» από την εταιρεία που θα αναλάβει τη φετινή παραγωγή περιμένουν οι τευτλοκαλλιεργητές της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, προκειμένου να μπουν στα χωράφια τους και να ξεκινήσουν τη συγκομιδή.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς η συγκομιδή πρέπει να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες, ωστόσο το «σήμα» έναρξης αναμένεται να δοθεί μετά τα μέσα Οκτωβρίου που θα εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την ένταξη της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, με βάση το σχέδιο εξυγίανσης που έχει καταθέσει η τράπεζα Πειραιώς.

Φέτος έχουν καλλιεργηθεί 18.000 στρέμματα. Το ένα τρίτο εξ αυτών καλλιεργείται στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα 500 στον κάμπο της Καρδίτσας και 4.500 στον κάμπο της Λάρισας. Οι καλλιεργητές προχωρούν στην υπογραφή συμφωνητικού για τη διασφάλιση διάθεσης της φετινής τους παραγωγής, με την Hellenic Agri Group SA.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο πάντως είναι να μη λειτουργήσει φέτος το εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας και τα τεύτλα να μεταφερθούν σιδηροδρομικής στη Σεβία για επεξεργασία...!
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περίπου 6.000 στρέμματα τεύτλα καλλιεργήθηκαν φέτος στη Θεσσαλία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: