ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

AγροΝέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ( Αεροπορικά, υπερσυσσωρευτές, Αμαζονιος....)
Αεροπορικά, υπερσυσσωρευτές, Αμαζόνιος....
Διαχρονικό
Οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς γνώσεις, δεν γεννιούνται ηλίθιοι. Ηλίθιοι γίνονται μετά, κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Bertrand Russell. 

Λάθος φάρμακο

Η Ελλάδα έχει βιώσει πτωχεύσεις στο παρελθόν, όπως η Μικρασιατική Καταστροφή και τα κατάφερε. Εκφράζει όμως απαισιοδοξία τώρα εξ αιτίας της φυγής Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό και την απώλεια ανθρώπινου κεφαλαίου, «το οποίο η Ελλάδα έχει κάνει δώρο στον κόσμο». Οι γραφειοκράτες οικονομολόγοι σε διεθνείς οργανισμούς «έδιναν φάρμακο χωρίς να παίρνουν το ιστορικό του ασθενή», χωρίς να εξετάζουν την ιστορία ενός τόπου, την προφορική παράδοση, την ιδιαιτερότητα, την ετερογένεια, σημαντικά συστατικά για την κατανόηση των πολιτικών που μπορούν να είναι αποτελεσματικές. Καθ Σ. Μιχαλόπουλος, Πανεπιστήμιο Brown. ΑΠΕ-ΜΠΕ. Βήμα Press, 10/8/2019. 

Αρχαία Ελληνικά

Εγώ είμαι υπέρ του παλαιού συστήματος γραφής, εναντίον του μονοτονικού και υπέρ της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών. Είναι η βάση για να ξέρεις την ετυμολογία των λέξεων. Η σημερινή κακοποίηση της γλώσσας με ενοχλεί και αισθητικά. Θέλω να δω γραμμένο «καφενείον», και ας μην προφέρουμε το «ν». Τώρα, όλες οι λέξεις έχουν μια τρύπα. Οδυσσέας Ελύτης. 

Αμαζόνιος

Το βοδινό κρέας και η γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς όλες οι χώρες του κόσμου είναι οι γεωργικές δραστηριότητες που καταστρέφουν τον Αμαζόνιο και, σύμφωνα με όλους τους ερευνητές, εξηγούν τη δραματική αύξηση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος. «Η εκτεταμένη εκτροφή βοοειδών είναι ο βασικός παράγοντας της αποψίλωσης του Αμαζόνιου. Λίγο περισσότερο από το 65% των αποψιλωμένων εκτάσεων στον Αμαζόνιο πλέον χρησιμοποιούνται ως βοσκοτόπια», εξηγεί ο Ρομούλο Μπατίστα, ερευνητής της Greenpeac (σσ. όλοι ωφελούμενοι, όλοι συνυπεύθυνοι, όλοι πρέπει να πληρώσουμε στην Βραζιλία για τον Αμαζόνιο! …)

Παράνομη εργασία

Συνελήφθη 38χρονος Έλληνας κτηνοτρόφος στα Κάτω Κλεινά Φλώρινας για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού. Ο 27χρονος αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. agrotypos.gr, 26/8/2019. 

Αυγοθήκη …

O σχεδιαστής Γ. Μπόσνας έχει φτιάξει μια συσκευασία αβγών, που αποτελείται από καθαρισμένο χαρτοπολτό, αλεύρι, άμυλο και βιολογικούς σπόρους. Το καλύτερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση των αβγών, η συσκευασία αντί να πεταχτεί ή να ανακυκλωθεί, μπορεί να φυτευτεί στο έδαφος και να βλαστίσει, δίνοντας φακές! Οι φακές που φυτρώνουν αυξάνουν τη γονιμότητα του εδάφους. Έτσι συνδύασε τους σπόρους και το χαρτί στη συσκευασία του biopack. Μόλις το biopack φυτευτεί, χρειάζονται 30 ημέρες για να βλαστήσει, δίνοντας τα οφέλη από την αειφόρο συσκευασίας ταχύτερα από κάθε άλλη ανακύκλωση. protothema.gr Μ. Σενετάκη. olivemagazine.gr, 22/8/2019


ΜΑΦΙΑ λαϊκών …

Περισσότερες από 224 καταθέσεις και 4 χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να γίνει µία από τις ογκωδέστερες δικογραφίες στη σύγχρονη ιστορία της Ελληνικής Αστυνοµίας. Η επιχείρηση είχε την κωδική ονοµασία «Τζον Τράµπουλ» και χάρη σε αυτήν έσπασε η «οµερτά» που είχε επιβληθεί τα τελευταία τουλάχιστον 13 χρόνια από τη λεγόµενη µαφία των λαϊκών αγορών. Παρά τη µεγάλη επιχείρηση της Αστυνοµίας, η τροµοκρατία, ο φόβος, οι απειλές και οι εκβιασµοί, απλώνονται ακόµη σαν µαύρη σκιά πάνω από τις «ονομαζόμενες» λαϊκές αγορές της Αττικής. Νέα περίπτωση είναι η επίθεση που δέχθηκαν επόπτες στις 19/9/2019, στη Ζ’ Λαϊκή Αγορά Αττικής. Ε. Ρέβη ΕΘΝΟΣ, 1/9/2019.
\(Τέρατα και σημεία είναι καταγεγραμμένα στην δικογραφία που συντάσσεται από το 2014, και ακόμα δεν προχωράει. «Όταν ο αρχηγός της «μαφίας» αποµακρύνθηκε από τη θέση του (Δ/ντής στην Περιφέρεια), τοποθετήθηκε ένας αδιάφθορος, ο οποίος παραιτήθηκε σχεδόν αµέσως διότι πιέσθηκε και την θέση πήρε άλλος διευθυντής, που πιο πριν είχε συλληφθεί γιατί εµπλεκόταν στη µαφία των πλαστών διπλωµάτων οδήγησης.  ΜΟΝΗ πιθανή ΛΥΣΗ οι ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, Farmers Market)


AγροΝέα από τον Δημήτρη ΜιχαηλίδηΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

AγροΝέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη ( Αεροπορικά, υπερσυσσωρευτές, Αμαζονιος....) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: