ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

''Βιολογική καταπολέμηση του Δάκου'' προτείνει ο Αραχωβίτης...

 
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης  προτείνει Βιολογική καταπολέμηση του Δάκου.
Ολόκληρη η δήλωσή του σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:
 
"Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα σχετικό με την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και την διαθεσιμότητα των δραστικών ουσιών, που αποτέλεσαν τα όπλα για το σημαντικό αυτό έργο, σαν Βουλευτής ενός δυνατού ελαιοπαραγωγικού Νομού, Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργάστηκα σθεναρά στην κατεύθυνση της προετοιμασίας μεγάλων τομών στην δακοκτονία και νομίζω ότι τα αποτελέσματα αυτής της προετοιμασίας είναι ορατά ήδη τη φετινή ελαιοκομική χρονιά.

Η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία αυτή κινούμενη πάνω σε δυο άξονες. 
 
Ένα νέο πλαίσιο διενέργειας του όλου προγράμματος της δακοκτονίας που θα διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα του όλου προγράμματος αλλά και ένα άλμα ως προς την επιλογή των μέσων και μεθόδων της δακοκτονίας. Η δε αλλαγή πλεύσης ως προς τα μέσα διενέργειας της δακοκτονίας (δραστικές ουσίες και μέθοδοι) είναι επιτακτική αναγκαιότητα δεδομένης της διαρκούς αυστηροποίησης του Ευρωπαϊκού πλαισίου για την αδειοδότηση των δραστικών ουσιών αλλά και της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα πλέον υπάρχουν διαθέσιμα μέσα και μέθοδοι δακοκτονίας στην ευρωπαϊκή αγορά που είναι εγκεκριμένα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην πιστοποιημένη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια. Τα οφέλη από την εμπορία και την ανταγωνιστικότητα της ελιάς και του λαδιού της χώρας μας από μια τέτοια τομή, θα είναι πολλαπλάσια της τυχόν αύξησης του κόστους της δακοκτονίας -που σημειωτέον μειώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Τα δε οφέλη για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των καταναλωτών από μια τέτοια επιλογή είναι επίσης προφανή."

Ολόκληρη η δήλωσή του σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:
''Βιολογική καταπολέμηση του Δάκου'' προτείνει ο Αραχωβίτης... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: