ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥπΑΑΤ: Ένα χρόνο παράταση στο βράσιμο τσίπουρου & ρακής λόγω κλιματικής αλλαγής ...


Ένα χρόνο παράταση στο βράσιμο τσίπουρου & ρακής λόγω.. κλιματικής αλλαγής!
Ποιο το σχέδιο του Βορίδη για να ξεπεράσει τη δυσμενή απόφαση του Ευρωδικαστηρίου

Σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε με τη φορολογία στο τσίπουρο και τη ρακή μετά την απόφαση-κόλαφο του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Έπειτα από συνεχείς επαφές που είχε με τους εμπλεκόμενους ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης και ιδιαίτερα με τους αμβυκούχους και το νέο δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα, έχει καταλήξει σε ένα σχεδιασμό που θα δίνει ένα χρόνο παράταση, ώστε να μπορέσουν να βράσουν και φέτος τσίπουρο οι αποσταγματοποιοί, με βάση το παλιό καθεστώς, επικαλούμενος στην ΕΕ τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (κλιματική αλλαγή) που επεκράτησαν φέτος στη χώρα μας και κυρίως στις αμπελουργικές περιοχές τόσο στον Τύρναβο, όσο και στη Β. Ελλάδα, αλλά και την Κρήτη.

Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσει χρόνο και η ελληνική πλευρά ώστε να ετοιμάσει φάκελο και να υποστηρίξει νομικά την εξαίρεση του τσίπουρου, από τη φορολογία των σκληρών αλκοολούχων ποτών.Να τύχει δηλαδή το τσίπουρο της αντιμετώπισης που έχουν τα παραδοσιακά προϊόντα, που δεν παράγονται από χημική αλκοοόλη, αλλά από σταφύλια, όπως η γκράπα της Ιταλίας, ή το ούζο στην Ελλάδα.

Στην επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς, μας ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας, υπάρχει και η εξής απλή διαπίστωση, ότι το τσίπουρο δεν καταναλώνεται ποτέ βράδυ,σε μπαρ, αλλά συνήθως το μεσημέρι σε ουζερί, με μεζέ και παρέα , άρα είναι μέρος της κουλτούρας των Ελλήνων. 

Το βράδυ στα μπαρ και οι Έλληνες όπως και οι Ευρωπαίοι, καταναλώνουν τα άλλα αλκολούχα ποτά όπως το ουίσκι, το τζιν και η βότκα που έχουν άλλη φορολογική αντιμετώπιση...Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΥπΑΑΤ: Ένα χρόνο παράταση στο βράσιμο τσίπουρου & ρακής λόγω κλιματικής αλλαγής ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: