Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι χαμηλές τιμές ζωοτροφών κρατάνε ζωντανούς του Έλληνες αγελαδοτρόφους


«Αυτή την εποχή οι αγελαδοτρόφοι επιβιώνουν λόγω των χαμηλών τιμών που έχουν οι ζωοτροφές στην χώρα μας», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο εντεταλμένος Περιφερειακός Συμβούλους Αγροτικής Οικονομίας - Κτηνιατρικής στην ΠΕ Θεσσαλονίκη και πρόεδρος Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών Ελλάδος, Γιώργος Κεφαλάς.

Και προσθέτει: «η βασική ζωοτροφή που χρησιμοποιούμε είναι η σόγια, την οποία εξάγουν κυρίως οι ΗΠΑ, έχει φτάσει σε χαμηλό δεκαετίας λόγω της μειωμένης ζήτησης από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, στις οποίες οι χοιροτροφικές μονάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πανώλη των χοίρων.

Επίσης έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό τα αποθέματα αποβουτυρωμένου γάλακτος σε σκόνη στην ΕΕ, επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν καταφέρει να παράγουν γιαούρτι από αυτή την πρώτη ύλη, που το εξάγουν κυρίως στην κινέζικη αγορά. Σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά η σκόνη γάλακτος πωλείται 6 λεπτά / κιλό ακριβότερα σε σχέση με το ελληνικό νωπό γάλα.

Αυτή η εικόνα έχει σαν αποτέλεσμα οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της ΕΕ να έχουν αυξήσει το τελευταίο διάστημα την τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα. Αυτή η αύξηση όμως ακόμη δεν έχει έρθει στην Ελλάδα. Μόνο μια εταιρεία αύξησε πρόσφατα την τιμή κατά 1 λεπτό.

Η άποψή μου είναι ότι για να αυξηθεί η τιμή παραγωγού στο αγελαδινό γάλα στην Ελλάδα θα πρέπει να αυξηθεί πρώτα από όλα η ζήτηση. Αυτό θα γίνει μόνο αν αλλάξει η υπουργική απόφαση του Αποστόλου και η παραγωγή στραγγιστού γιαουρτιού στην χώρα μας να γίνεται μόνο από νωπό ελληνικό αγελαδινό γάλα».

Παϊσιάδης Σταύρος -agrotypos.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Οι χαμηλές τιμές ζωοτροφών κρατάνε ζωντανούς του Έλληνες αγελαδοτρόφους Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.