ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ηλεκτροσόκ από τις αυξησεις στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ...Οι αυξήσεις καίνε τους αρδευτές - Nέες επιβαρύνσεις στο κόστος παραγωγής φέρνουν τα φουσκωμένα τιμολόγια ιδιαίτερα στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αρδεύει με γεωτρήσεις με ηλεκτρικό ρεύμα. παράλληλα η κυβερνηση πάγωσε την ψηφισθεισα μείωση του ΦΠΑ στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα που είχε ψηφιστεί το ν Απρίλιο, από το 12 στο 6%...

✱ Τριψήφιες οι αυξήσεις στον λογαριασμό σε ετήσια βάση για μεγάλη μερίδα εκμεταλλεύσεων

Τα… σπασμένα της ΔΕΗ καλούνται να πληρώσουν μεταξύ άλλων οι αγρότες. Οι σίγουρα όχι αμελητέες ανατιμήσεις που ανακοινώθηκαν (30 Αυγούστου) στους λογαριασμούς αγροτικού ρεύματος, καθιστούν τους εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς της χώρας επί τους ουσίας αρωγούς στην προσπάθεια σωτηρίας της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΔΕΗ επισήμως, καθώς και όσα αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, οι ανατιμήσεις θα εφαρμοστούν στον επόμενο λογαριασμό που θα λάβουν οι καταναλωτές. Σε ό,τι αφορά το αγροτικό ρεύμα, οι αυξήσεις στην τιμή της κιλοβατώρας κυμαίνονται από 8,3% (χαμηλή τάση) έως 9,6% (μέση τάση), ενώ αυξάνεται και η τιμή του παγίου κατά 13,2% (χαμηλή τάση).

Τούτων λεχθέντων, υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του μήνα εκπνέει και η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών για ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο. Ιδιαίτερα για όσους καλλιεργούν προϊόντα με μεγάλες ανάγκες σε νερό και έχουν την… ατυχία να αρδεύουν τα χωράφια τους μέσω γεωτρήσεων, τα μαντάτα είναι δυσάρεστα. Πιο αναλυτικά, οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν:

✱ Αγροτικό διακοπτόμενο χαμηλής τάσης: Από 0,06412 ευρώ/kWh σε 0,06944 ευρώ/kWh (αύξηση 8,3%) και πάγιο από 0,53 σε 0,60 ευρώ/μήνα, δηλαδή αύξηση 13,2%. Αυξημένη είναι και η ελάχιστη χρέωση, καθώς από 4,20 ευρώ/μήνα ανεβαίνει σε 4,55 ευρώ/μήνα. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται μεμονωμένοι αγρότες με γεωτρήσεις και θερμοκηπιακές μονάδες.

✱ Αγροτικό διακοπτόμενο μέσης τάσης: Από 0,05933 ευρώ/kWh σε 0,06503 ευρώ/kWh (αύξηση 9,6%). Στη μέση τάση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ποιμνιοστάσια και ΤΟΕΒ.
Έξτρα χρέωση από Νοέμβριο

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα τιμολόγια χαμηλής τάσης θα προστεθεί και χρέωση (ρήτρα) κόστους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2019. Επιπλέον, μειώνεται η έκπτωση συνέπειας από 10% σε 5%, έκπτωση που όμως δεν ισχύει στο αγροτικό τιμολόγιο.

 
 ypaithros.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ηλεκτροσόκ από τις αυξησεις στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: