ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στην Ιταλία για το αχλάδι ο Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου

 
Βαλίτσες για πόλεις της Ιταλίας, με επίκεντρο την Μπολόνια, οι οποίες παράγουν αχλάδια, ετοιμάζουν 14 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Οργάνωση Παραγωγών Γαία Φρούιτ» Δέντρων Τυρνάβου, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα παραγωγής, πιστοποίησης και εμπορίας του προϊόντος. Το εκπαιδευτικό ταξίδι τους θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος Erasmus από 6 ως 17 Οκτωβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
Συνάντηση με την Οργάνωση Παραγωγών του Veneto για ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες αχλαδιού, επισκέψεις σε συνεταιρισμούς αχλαδοπαραγωγών που ειδικεύονται στο εμπόριο και τη διανομή φρούτων και λαχανικών, συνάντηση με τους διοργανωτές της Εμπορικής Έκθεσης Futurpera που είναι η μοναδική που ασχολείται με το αχλάδι και θα πραγματοποιηθεί φέτος, επίσκεψη στην εταιρεία Bonifiche Ferraresi για ενημέρωση σχετικά με το marketing των αγροτικών προϊόντων και στο ερευνητικό ινστιτούτο CIV στη Ferrara που ασχολείται με τις ποικιλίες αχλαδιού και στην Ομοσπονδία Αχλαδοπαραγωγών του Perarte. Τέλος θα υπάρξει επίσκεψη στο φυτώριο Dal Monte για ενημέρωση για νέες ποικιλίες αχλαδιού.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός «Οργάνωση Παραγωγών Γαία Φρούιτ» Δέντρων Τυρνάβου ιδρύθηκε το 2013 και σήμερα αριθμεί 32 μέλη, ενώ συμμετέχει και σε δύο αναπτυξιακά προγράμματα, τα Σχέδια Βελτίωσης και στο Μέτρο 9. Προ ημερών οι παραγωγοί του, ολοκλήρωσαν τη συγκομιδή στα βιομηχανικά αχλάδια, ποικιλίες Williams και Hailand, με τον προβληματισμό στις τάξεις τους να παραμένει, καθώς τα έξοδα κάθε χρόνο αυξάνονται, αλλά η τιμή παραμένει σταθερή στα 40 λεπτά. Νωρίτερα συλλέξανε τα επιτραπέζια «Κρυστάλλια», με μέση τιμή αρχικά 50-55 λεπτά και στη συνέχεια ανοικτή τιμή. Φέτος μαζεύτηκαν 1,5 εκατ. κιλά. 
 
Επίσης αξιόλογη δυναμική παρουσιάζει ο Συνεταιρισμός και στα βιομηχανικά ροδάκινα, όπου συγκομίστηκαν 1,5 εκατ. κιλά με τις ποικιλίες «Κατερίνα», «Α37», «Άνδρος» και «Εβερτ» για τα οποία πληρώθηκαν 26 λεπτά/κιλό.

Γ. Ρούστας
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στην Ιταλία για το αχλάδι ο Συνεταιρισμός Δέντρων Τυρνάβου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: