ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Όργιο» φοροδιαφυγής στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ...
Βαλκάνιοι επισκέπτονται με βανάκια νύχτα τα χωράφια παραγωγών και αγοράζουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές και χωρίς τιμολόγια - Αυξάνονται οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών προς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες.

Με αμείωτους ρυθμούς εξελίσσεται το όργιο φοροδιαφυγής στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικά έσοδα για τα κρατικά ταμεία, αλλά και να δέχονται τεράστια χτυπήματα οι υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μικρά βανάκια από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες φτάνουν νύχτα στα χωράφια παραγωγών και φορτώνονται με τελάρα γεμάτα από κάθε λογής αγροτικά προϊόντα, τα οποία πωλούνται στη συνέχεια στις λαϊκές αγορές του εξωτερικού. Οι βαλκάνιοι «έμποροι» παίρνουν τα αγροτικά προϊόντα από τους Έλληνες παραγωγούς με πολύ χαμηλότερες τιμές από τις τρέχουσες της αγοράς, χωρίς να δίνεται κανένα τιμολόγιο κι έτσι κερδίζουν και οι δύο πλευρές από τη φοροδιαφυγή.

Σε άλλες περιπτώσεις αγροτικά προϊόντα που έχουν υποχρέωση να τυποποιηθούν, να περάσουν, δηλαδή, από συσκευαστήριο και να αποκτήσουν ταυτότητα, μεταφέρονται στο εξωτερικό (κυρίως σε Βαλκάνια και Ιταλία) ατυποποίητα και χωρίς να τιμολογηθούν. Ενώ έχει την υποχρέωση ο εξαγωγέας να δηλώσει την πώληση στην εφορία, το αποφεύγει ή οι φορολογητέες αξίες κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε χαμηλότερα και από τη μέση τιμή που αγοράζεται το προϊόν από το δημοπρατήριο.

Περισσότερα στο ethnos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Όργιο» φοροδιαφυγής στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: