ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοίΤη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις ζητεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ) με ανακοίνωση του, κατόπιν διαμαρτυριών πολλών μελών του τα οποία διαπίστωσαν ότι δεν μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ για τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες και γενικότερα τις επιχειρήσεις

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ελευθέριος Κούρταλης, «πιστεύαμε ότι, για την ενίσχυση της παραγωγής και την στήριξη των χειμαζόμενων, όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρήσεων -λόγω των μνημονίων-, η κυβέρνηση θα προχωρούσε, όπως είχε εξαγγείλει, στην ελάφρυνση των διαφόρων φόρων και άλλων επιβαρύνσεων, προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. Μεταξύ των ελαφρύνσεων θα έπρεπε να είναι και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων και αποτελούν τον κορμό της μεσαία τάξης, προκειμένου να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός προς όλους τους φορολογουμένους».

Με βάση τα ανωτέρω και προκειμένου να στηριχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, ο Σύνδεσμος απευθύνει έκκληση για τροποποίηση του Ν.4621/2019 παρ.1 ώστε να εφαρμοστεί η μείωση του ΕΝΦΙΑ και για τις επιχειρήσεις, όπως ισχύει σήμερα για τα φυσικά πρόσωπα, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα για την επιβίωσή τους.

«Οι επιχειρήσεις πληρώνουν κύριο αλλά και συμπληρωματικό φόρο 0,1% της αντικειμενικής για ακίνητα που αποτελούν τα εργαλεία για τη παραγωγή και όχι για την εκμετάλλευση των υπεραξιών, θεωρούμε δε, ότι εάν δεν διευκολυνθεί η παραγωγική οικονομία, ανάπτυξη δεν θα υπάρξει» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση .
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις ζητούν οι κλωστοϋφαντουργοί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: