ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το BREXIT δεν θα φέρει δασμούς στη φέτα δήλωσε η πρεσβης της Μ. Βρετανίας


Η φέτα, ένα εξαγώγιμο τυροκομικό προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομία της Θεσσαλίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης της Βρετανής πρέσβεως Κέητ Σμίθ στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην έδρα της γαλακτοβιομηχανίας “Όλυμπος” στη Λάρισα.

Η ίδια η πρέσβης ανοίγοντας την κουβέντα για το BREXIT, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι Βρετανοί δεν θα δασμολογήσουν την εισαγωγή της Ελληνικής φέτας. Μάλιστα διέψευσε παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” στο οποίο καταγράφονταν Ελληνικά προϊόντα που μετά το BREXIT θα φορτωθούν με δασμούς, τονίζοντας ότι η αναγραφή της φέτας μεταξύ αυτών ήταν λάθος.

Η κυρία Σμίθ διευκρίνισε ότι στην περίπτωση αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δασμοί σε εισαγόμενα προϊόντα θα επιβληθούν μόνο σε εκείνα που παράγονται και στη χώρα της.

Η είδηση για τη φέτα έρχεται να καθησυχάσει σε μεγάλο βαθμό τους Θεσσαλούς και τους Έλληνες παραγωγούς η πλειονότητα των οποίων εξάγει εδώ και χρόνια ελληνικό τυρί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για τα άλλα εξαγώγιμα Ελληνικά τυροκομικά προϊόντα και κυρίως το στραγγιστό γιαούρτι, δεν υπήρξαν αναφορές αν και η πρέσβης προσπάθησε να φανεί γενικότερα καθησυχαστική.

Άλλωστε η πολιτική κατάσταση στη χώρα της είναι σήμερα περίπλοκη και κάθε πρόβλεψη για το μέλλον είναι παρακινδυνευμένη.

Κώστας Τόλης

 thessaliaeconomy.grΑν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Το BREXIT δεν θα φέρει δασμούς στη φέτα δήλωσε η πρεσβης της Μ. Βρετανίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: