ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα 355 κιλά το στρέμμα η μέση απόδοση βαμβακιού στην Λάρισα


Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή στον κάμπο: 355 κιλά το στρέμμα η μέση απόδοση βαμβακιού στο Ν. Λάρισας  - Γιατί παραμένει χαμηλή η τιμή

Οι καλές καιρικές συνθήκες του Οκτωβρίου βοήθησαν τους βαμβακοπαραγωγούς να συλλέξουν το βαμβάκι, πολλοί από αυτούς και τα δεύετρα χέρια, αλλά ορισμένοι έχουν επιλέξει να το αποθηκευσουν κάτω από το νάίλον, προσδοκώντας άνοδο των τιμών

Μέχρι σήμερα (Τρίτη 29-10-2019) εισκομίστηκαν στα εκκοκκιστήρια 775.000 τόνοι συσπόρου βάμβακος, ενώ περισσότεροι από 11.000 βαμβακοπαραγωγοί δεν έχουν παραδώσει ακόμα ούτε 1 κιλό συσπόρου.
Ο πανελλαδικός μέσος όρος παράδοσης είναι 265 κιλά/στρ., με πρώτο το ν. Ημαθίας με 375 κιλά/στρ. κι ακολουθούν ο ν. Λάρισας με 355 κιλά/στρ. κι ο ν. Τρικαλωνμε 354 κιλά/στρ..
Το βαμβάκι, και για το 2019, είναι ο «Πρωταθλητής εισοδήματος», στο «πρωτάθλημα» της φυτικής παραγωγής !

Γιατί η τιμή φέτος είναι χαμηλή για το σύσπορο

Μια εξήγηση δίνει ο Σάκης Μπαντής στο cotton-net.gr

Παρακάτω βλέπουμε τι έγινε στο χρηματιστήριο και στην ισοτιμία του δολαρίου, πέρυσι, την ίδια περίοδο, και συγκρίνουμε τις δύο χρονικές στιγμές :
 
 Ολοκληρώθηκε


Και σε ότι αφορά την τιμή του εκκοκκισμένου βαμβακιού η σύγκριση είναι συντριπτικά υπέρ της περσινής τιμής (πέρσι το εκκοκκισμένο ήταν 0,24 €/κιλό ακριβότερο):Ολοκληρώθηκε
Η παραπάνω διαφορά (πέρσι με φέτος) στις τιμές βάσης πώλησης του εκκοκκισμένου βάμβακος, οδηγούν σε μία μαθηματική μειωμένη τιμή στο σύσπορο κατά 8-9 λεπτά ανά κιλό.


 Ολοκληρώθηκε
Επίσης, φέτος (σε σχέση με πέρυσι) ανάποδα μας πάει και η χαμηλή τιμή πώλησης του νωπού βαμβακόσπορου (η οποία απομειώνει την τιμή του σύσπορο με άλλα 1-1,5 λεπτά ανά κιλό).


thessaliatv.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στα 355 κιλά το στρέμμα η μέση απόδοση βαμβακιού στην Λάρισα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:41 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: