ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στέρεψε η λίμνη Πολυφύτου στο ύψος του Ρυμνίου


Σε εξαιρετικά χαμηλό σημείο βρίσκεται η στάθμη του νερού στην Τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, στο ύψος της γέφυρας Ρυμνίου, εδώ και αρκετό διάστημα. Ουσιαστικά η λίμνη έχει στερέψει με αποτέλεσμα να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αλιείς της περιοχής. Ενώ προβλήματα υπάρχουν και για τα ενδημικά πουλιά που ζουν στην περιοχή στο εσωτερικό Δέλτα.

Η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου εξυπηρετεί εκτός από τους αλιείς του τόπου, τους γεωργούς που ποτίζουν τα χωράφια τους ενώ χρησιμοποιείται και για τις ανάγκες των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες ψαράδες, διαμαρτύρονται για την κατάσταση που υπάρχει και όπως δηλώνουν θα πρέπει να γίνει σωστότερη διαχείριση των υδάτων από την ΔΕΗ και τις ανάγκες των υδροηλεκτρικών σταθμών. 
 
 Σημειώνουν ακόμα ότι η ανομβρία, οι ανάγκες ύδρευσης του κάμπου της Βέροιας, η υδροδότηση της Θεσσαλονίκης αλλά και η χρήση του νερού από τους αγρότες της περιοχής, έχουν δημιουργήσει την άσχημη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που η λίμνη βρίσκεται στην ίδια κατάσταση όπως και το 2017, με τους επαγγελματίες να ζητούν την βοήθεια των αρμοδίων. 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στέρεψε η λίμνη Πολυφύτου στο ύψος του Ρυμνίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: