ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Κ.Αγοραστός ζήτησε να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου


Αχελώο και Βόρειο τμήμα Ε-65 προώθησε στις Βρυξέλλες ο Αγοραστός - Ζήτησε να αναλάβει η περιφέρεια την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου. Τα μεγάλα έργα της περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως είναι ο Αχελώος και η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος του Ε-65, είχε την ευκαιρία να προωθήσει με παρεμβάσεις του και επαφές στις Βρυξέλλες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της εβδομάδας περιφερειών στην πρωτεύουσα της Ευρ. ‘Ενωσης.

Από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων θα προχωρήσει η χρηματοδότηση του Βόρειου τμήματος του Ε-65 που θα συνδέει Τρίκαλα και Καλαμπάκα με την Εγνατία οδό, δήλωσε σήμερα στην «Θ-Tv» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που είχε επαφές στις Βρυξέλλες για το θέμα με την Ευρωπαία επίτροπο περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, αλλά και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει αποστείλει κάποιες παρατηρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση και όταν δοθούν αυτές οι απαντήσεις, όλα θα είναι έτοιμα για να δημοπρατηθεί το έργο κι να συνδέσει τη Δυτική Θεσσαλία με την Εγνατία, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Τέλος σε ότι αφορά το θέμα του Αχελώου ο περιφερειάρχης που συναντήθηκε και με τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, ανέφερε πως δόθηκε η δυνατότητα να τονιστεί ο πολυσήμαντος χαρακτήρας του έργου, που είναι ενεργειακός, περιβαλλοντικός και αναπτυξιακός, αφού θα διασφαλίσει νερό για άρδευση στη θεσσαλική πεδιάδα. 

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ζήτησε όπως έγινε και με την Κάρλα να αναλάβει την ολοκλήρωση των φραγμάτων και των αρδευτικών έργων η περιφέρεια, αφήνοντας τα ενεργειακά στη ΔΕΗ


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Ο Κ.Αγοραστός ζήτησε να αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: