ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Επιμελητηρίων Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Μάκη Βορίδη


Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, είχαν  τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχύοντας τη συνεργασία με το υπουργείο σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν στον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης και Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, κατέθεσαν στον υπουργό μια σειρά από προτάσεις για το σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αγροτικών περιοχών και τη διαφοροποίηση του πρωτογενούς τομέα, ενώ έμφαση δόθηκε στον εμπορικό και εξαγωγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως αναφέρεται, «βρέθηκε το φαινόμενο της ερημοποίησης της υπαίθρου, το οποίο καλούμαστε να αντιστρέψουμε, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και παρέχοντας τα κατάλληλα κίνητρα και εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης νέων αγροτών για την ενεργοποίησή της».

Επιγραμματικά αναφέρθηκαν σε: υποδομές, διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των αγροτικών περιοχών, καλλιεργητικές πρακτικές ανανέωσης γερασμένων καλλιεργειών, διαχείριση υδάτινων πόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης πληροφόρησης προς τον πρωτογενή τομέα και διασύνδεση με το δευτερογενή και τριτογενή τομέα, ποιοτική γεωργία με την ανάδειξη και προβολή των ΠΟΠ και ΠΓΕ τοπικών προϊόντων, νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Συζητήθηκε, επίσης, η στενότερη σχέση αγροτών - Επιμελητηρίων με τη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος στα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των θεσμικών θεμάτων και έδωσε την υπόσχεση για πιο στενή σχέση του ΥΠΑΑΤ με τα Επιμελητήρια.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Συνάντηση Επιμελητηρίων Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Μάκη Βορίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: