ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λάδι & φυτοφάρμακα: Καταγγελίες στην Κρήτη ότι μαζεύουν ελιές δίπλα σε ψεκασμούς...Σήμα κινδύνου για τυχόν υπολειμματικότητα φυτοφαρμάκων στο παραγόμενο ελαιόλαδο της Κρήτης άνω του επιτρεπόμενου ορίου κρούουν οι αρμόδιοι, μετά από ανησυχητικά τηλεφωνήματα παραγωγών προς την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” για να δώσουν την πληροφορία ότι στα χωριά τους έχουν δει παραγωγούς να ψεκάζουν λίγες μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής ελαιοκάρπου και την ίδια στιγμή, δίπλα τους, να γίνεται ελαιοσυλλογή σε απόσταση “αναπνοής” από τους ολικούς ψεκασμούς.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννη Σμυρνάκη, ο οποίος και θέλησε να στείλει μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, για αυξημένη προσοχή αυτές τις μέρες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι κανείς παραγωγός δεν πρέπει και δεν μπορεί να κάνει «του κεφαλιού του», αλλά να ακολουθεί με «θρησκευτική ευλάβεια» τις οδηγίες των γεωπόνων και της Περιφέρειας Κρήτης!

«Ο ένας ψεκάζει και ο άλλος δίπλα του μαζεύει ελιές», μας έλεγαν παραγωγοί που επικοινώνησαν τις τελευταίες μέρες μαζί μας και εξέφρασαν την ανησυχία τους. Το γεγονός ότι κάποια εργοστάσια άνοιξαν στην Κρήτη χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης είναι από μόνο του ανησυχητικό. Αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό έγινε κυρίως για το βιολογικό αγουρέλαιο ή και για το συμβατικό, με τη διαφορά ότι εκεί ο ελαιουργός έχει τις διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει προηγηθεί πρόσφατα κάποιος ψεκασμός», αναφέρει η εφημερίδα.

Πότε όμως ανοίγουν τα ελαιουργεία επίσημα; Ο γενικός γραμματέας του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ απαντά: «Βγάζει μια ανακοίνωση η Περιφέρεια Κρήτης που έχει σχέση με το πότε έχει κάνει τον τελευταίο δολωματικό ψεκασμό»…

Καταλήγοντας, ο ίδιος εκτιμά ότι δε θα χαθεί φέτος η καλή ποιότητα του κρητικού ελαιολάδου, αρκεί να αρχίσει ο κόσμος εγκαίρως τα ραβδίσματα. 
 
  *Με πληροφορίες από το neakriti.gr
 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Λάδι & φυτοφάρμακα: Καταγγελίες στην Κρήτη ότι μαζεύουν ελιές δίπλα σε ψεκασμούς... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:15 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: