ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι ελαιοκαλλιεργητές της Εύβοιας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση να υποβάλλουν άμεσα δήλωση στον ΕΛΓΑ.Η ισχυρή χαλαζόπτωση της 4ης Οκτωβρίου 2019 που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα της Ευβοίας προκάλεσε ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες κυρίως στην Βόρεια αλλά και στην Νότια Εύβοια.

Συγκεκριμένα προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές:
Α) Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, της τάξεως του 30-65% στις βρώσιμες ελιές Αμφίσσης και Καλαμών, σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με τις σημαντικότερες εξ αυτών να καταγράφονται στις Κοινότητες Αιδηψού, Αγίου, Ταξιάρχη, Καστανιώτισσας, Ιστιαίας, Αβγαριάς κ.λ.π.
Β) Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου της τάξεως του 25-40% στις ελαιοποιήσιμες ελιές στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Ιωάννη ,Αγ. Λουκά, Κρεμαστού, Αγ. Γεωργίου και Ωρολογίου και
Γ) Στο Δήμο Ερέτριας, σε βρώσιμες και ελαιοποιήσιμες ελιές, στην Τοπική Κοινότητα Αμαρύνθου και στον οικισμό Βάθειας.

Για τις ανωτέρω ζημιές έχουν υποβληθεί δηλώσεις στον ΕΛΓΑ από μεγάλη μερίδα των πληγέντων αγροτών.
Επειδή η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 21/10/2019 οφείλουν και οι υπόλοιποι πληγέντες να καταθέσουν τη σχετική δήλωση, ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι σχετικές εκτιμήσεις.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Οι ελαιοκαλλιεργητές της Εύβοιας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση να υποβάλλουν άμεσα δήλωση στον ΕΛΓΑ. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: