ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Με βάση την παραγωγή γάλακτος η εκπροσώπηση στη διεπαγγελματική φέτας


Με βάση την παραγωγή γάλακτος η εκπροσώπηση στη διεπαγγελματική φέτας - Κατέληξαν μετά από ώρες σε κοινή στάση οι κτηνοτρόφοι χθες βράδυ στον Τύρναβο

Δύσκολη η βραδιά που πέρασαν στον Τύρναβο το βράδυ της Τρίτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, λόγω των διαφορετικών απόψεων που εξέφραζαν για ώρες οι παρεβρισκόμενοι, ωστόσο, το τέλος δείχνει να υπάρχει οδός σύγκλισης.


Αυτό στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν, είναι η εκπροσώπηση στη Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας με βάση την παραγωγή που διαθέτουν τα μέλη των εγγεγραμμένων σε κάθε συνεταιρισμό ή οργάνωση κτηνοτρόφοι. Κάθε παραγωγός θα μπορεί να δηλώνει την παραγωγή του σε μια οργάνωση, δηλαδή, είτε στον συνεταιρισμό, είτε σε μια από τις ΠΕΚ, ΣΕΚ, Ομοσπονδίες και με βάση τις ποσότητες που μπορεί να δείξει κάθε οργάνωση, θα καταλαμβάνει και ανάλογο αριθμό μελών στη Διεπαγγελματική.

Όλα αυτά εκτιμάται ότι θα διευκολυνθούν και από το θεσμικό πλαίσιο για τις διεπαγγελματικές το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ίδιος ο υπουργός Μάκης Βορίδης.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση εξάλλου τέθηκε κι το πλαίσιο κοινού ψηφίσματος με το οποίο καλείται η πολιτεία ν περιφρουρήσει την κτηνοτροφία με ελέγχους στα σύνορα για παράνομες εισαγωγές γάλακτος και σε τυροκομεία και γαλακτοκομικές επιχειρήσεις για τη νοθεία στη φέτα.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Με βάση την παραγωγή γάλακτος η εκπροσώπηση στη διεπαγγελματική φέτας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: