ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία «ελληνοποίησε» παράνομα γιαούρτιΤο καθεστώς προστασίας του ελληνικού γιαουρτιού στην ιαπωνική αγορά, μετά από το πρόσφατο «κρούσμα» παράνομης ελληνοποίησης του από ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία,αποτέλεσε κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυο πλευρές συνομίλησαν επίσης για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες τρίτων χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και για θέματα που αφορούν την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων εν γένει και κυρίως της Φέτας.

Παράλληλα, αναμένεται να προσκληθούν γαλακτοβιομηχανίες αλλά και φορείς του κλάδου προκειμένου να αποτυπωθούν όλες οι απόψεις, αναφορικά με τις δυνατότητες και την προστασία που απολαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

«Στόχος» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «είναι να αναζητηθεί η βέλτιστη πολιτική προσέγγιση και παράλληλα να επικαιροποιηθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα (Brexit, δασμοί ΗΠΑ) η εθνική στρατηγική των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία «ελληνοποίησε» παράνομα γιαούρτι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: