ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γ. Θωμάς: Χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & στον τομέα του φυσικού αερίου


«Οι προκλήσεις γύρω μας έχουν αυξηθεί αλλά στις ταραχώδεις αυτές εποχές η Ελλάδα είναι φάρος σταθερότητας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την συνεργασία στην περιοχή και εφαρμόζει πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων», επισήμανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, Γεράσιμος Θωμάς μιλώντας την Τετάρτη στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι θα χρειαστούν επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στον τομέα του φυσικού αερίου που θα είναι το μεταβατικό καύσιμο μέχρι την πλήρη απανθρακοποίηση το 2050, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες και στις ιδιωτικοποιήσεις των δικτύων που προωθεί η κυβέρνηση. Υπογράμμισε δε ότι και στις αραβικές χώρες γίνεται συζήτηση για τις ανανεώσιμες πηγές, την αποθήκευση ενέργειας και την ενεργειακή διαφοροποίηση με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.

Την ανάγκη να προχωρήσει και στη χώρα μας η αξιοποίηση των απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αιγυπτιακής East Gas Company, Mohamed Shoeib, υπογράμμισε τα οφέλη της συνεργασίας της Αιγύπτου με την Κύπρο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της μεγαλονήσου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) της Κύπρου Συμεών Κασσιανίδης παρουσίασε την πρόοδο κατασκευής του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο, που είναι κοντά στην υπογραφή των συμβολαίων με στόχο την ολοκλήρωσή του πριν το τέλος του 2021.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Γ. Θωμάς: Χρειάζεται να γίνουν επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & στον τομέα του φυσικού αερίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: