ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα


Στο επίκεντρο η επαναλλειτουργία της Γαλακτοκομικής σχολής Ελασσόνας -«Συνάντηση με τον Διευθυντή του 2ου ΙΕΚ Λάρισας είχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας»

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή του 2ου ΙΕΚ Λάρισας Γεώργιο Ραφτούλη και μέλη της ειδικής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου για τη Γαλακτοκομική Σχολή είχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας στο Δημαρχείο Ελασσόνας.

Στο 2ο ΙΕΚ Λάρισας λειτουργεί από πέρυσι τμήμα Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας, τα μαθήματα του οποίου πραγματοποιούνται στην Ελασσόνα. Η λειτουργία του τμήματος εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Ελασσόνας να αξιοποιηθεί η πλούσια τυροκομική παράδοση και τεχνογνωσία της περιοχής.
Ο κ. Ραφτούλης ενημέρωσε το Δήμαρχο Ελασσόνας ότι οι σπουδαστές του Τμήματος Γαλακτοκομίας συνεχίζουν φέτος στο δεύτερο έτος σπουδών με μαθήματα πρακτικής κατάρτισης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε τοπικές τυροκομικές μονάδες.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον Διευθυντή για την παρουσία του και τον ενημέρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο συνέστησε ειδική επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για την τόνωση του ενδιαφέροντος σπουδαστών για τη Γαλακτοκομική Σχολή, προκειμένου να συνεχίσει αδιάκοπη η λειτουργία του τμήματος στην Ελασσόνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γάτσας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: “Θεωρώ αυτονόητη τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας στο 2ο ΙΕΚ για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα. Ο Δήμος Ελασσόνας διεκδικεί από την πολιτεία τη λειτουργία Γαλακτοκομικής Σχολής ισάξιας εκείνης των Ιωαννίνων. Το δικαιούται η περιοχή μας με την τόσο πλούσια γαλακτοκομική της παράδοση”.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν τα μέλη της ειδικής επιτροπής, η αντιδήμαρχος Παιδείας Φρ. Καρκαβανίδου, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/βάθμιας εκπαίδευσης Κιμ. Τσούρης και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ελασσόνας Χαρ. Γκουντούρας.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Προσπάθειες για την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής σχολής στην Ελασσόνα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: