ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πολιτικές κόντρες για την Ελληνική Βιομηχανία ΖάχαρηςΜε μια «απολογιστική» ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΒΖ υποστηρίζει ότι δεν φέρει ευθύνη για τις φυτεύσεις τεύτλων που έγιναν φέτος (18.000 στρέμματα) αλλά ρίχνει το «μπαλάκι» στους ίδιους τους παραγωγούς, αφού όπως υποστηρίζει «μια μερίδα παραγωγών προέβη καλόπιστα σε καλλιέργεια τεύτλων». 
 
Ουσιαστικά ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία που έδωσε το «πράσινο φως» για τις φυτεύσεις, χωρίς να έχει διασφαλίσει τη λειτουργία των εργοστασίων. 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Βιομηχανίας «η εταιρεία αδυνατεί να προβεί στη λειτουργία των παραγωγικών της εργοστασίων και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υποστηρίξει την καλλιέργεια τεύτλων για το έτος 2019». 
 
Οι τευτλοπαραγωγοί πάντως αντιδρούν και υποστηρίζουν πως «η εταιρεία είναι κρατική, το κράτος έχει συνέχεια και υπάρχουν υπουργεία που λειτουργούν και θα βρουν λύση. Απαιτούμε από τα υπουργεία να μεριμνήσουν για να βρουν λύση, να προσλάβουν κάποιο προσωπικό για να συντηρήσει τα εργοστάσια, όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις για τη μίσθωσή τους». 
 
Πάντως όσο περνά ο καιρός και τα τεύτλα δεν μαζεύονται, τόσο υποβαθμίζεται ο ζαχαρικός τίτλος και κινδυνεύουν να πάνε για ζωοτροφές και όχι για ζάχαρη, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την τιμή πώλησής τους.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

 
Πολιτικές κόντρες για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: