ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στο τραπέζι…τα τοπικά προϊόντα του Αγρινίου


Η προβολή της αξίας των τοπικών προϊόντων αλλά και η ενημέρωση για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρησή τους είναι οι στόχοι που υλοποιούνται μέσα από το πρόγραμμα ενημερώσεων του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την προστασία και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων με γενικό τίτλο: «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικές με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθηση τους σε ομάδες και σχολεία. Τέτοια προϊόντα είναι η επιτραπέζια ελιά, το ελαιόλαδο, το μέλι, τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια, τα κηπευτικά, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της Μεσογειακής Διατροφής.

Πρόκειται για τρόφιμα με ευεργετικές ιδιότητες, υγιεινά, ποιοτικά, που συντηρούν τη βιοποικιλότητα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον, λόγω της φυσικότητάς τους, της τοπικής προετοιμασίας τους και τις συντομότερες διαδρομές διακίνησής τους.

Στο Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγρινίου, που στοχεύει, πέραν του κοινωνικού του χαρακτήρα και σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια κηπευτικών» από τους γεωπόνους του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

 
 
Συμμετείχαν καλλιεργητές του Δημοτικού Λαχανόκηπου οι οποίοι ενημερώθηκαν επίσης από τον γεωπόνο Θανάση Κούση για τις τεχνικές της βιολογικής καλλιέργειας και την κομποστοποίηση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Στο τραπέζι…τα τοπικά προϊόντα του Αγρινίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: