ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιδού το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ - Έδωσαν το όνομα της ακτιβίστριας σε νέο είδοςΈνα πρόσφατα ανακαλυφθέν είδος σκαθαριού πήρε το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, της 16χρονης ακτιβίστριας που εδώ και λίγους μήνες πρωταγωνιστεί στο κίνημα για την κλιματική αλλαγή. Το Nelloptodes gretae έχει μήκος μόλις 1mm και δεν έχει φτερά, αλλά ούτε και μάτια. Εντούτοις, το έντομο έχει δύο μακριές κεραίες. Ο επιστήμονας Δρ. Michael Darby δήλωσε ότι επέλεξε το όνομα επειδή ήταν εντυπωσιασμένος από την περιβαλλοντική εκστρατεία της νεαρής από τη Σουηδία.

Το σκαθάρι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κένυα στη δεκαετία του 1960 από τον William Block, ο οποίος δωρίζει τα δείγματά του στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο το 1978. Υπήρχε σε μία από τις συλλογές του μουσείου από τότε και όταν ο Δρ. Darby μελετούσε αυτή τη συλλογή συνειδητοποίησε πως ήταν ένα άγνωστο μέχρι τότε είδος. Ονομάζοντας το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε, «ήθελα να αναγνωρίσω την εξαιρετική συμβολή της στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα».
Ο Δρ. Max Barclay, ανώτερος επιμελητής του μουσείου υπεύθυνος για τα σκαθάρια, δήλωσε ότι το όνομα ήταν κατάλληλο γιατί «είναι πιθανό ότι τα μη ανακαλυφθέντα είδη χάνονται συνεχώς, πριν καν τα ονοματίσουν οι επιστήμονες, εξαιτίας της απώλειας βιοποικιλότητας». «Επομένως, είναι σωστό να δώσουμε σε μία από τις νεότερες ανακαλύψεις το όνομα κάποιου που εργάστηκε τόσο σκληρά για να υπερασπιστεί τον φυσικό κόσμο και να προστατεύσει τα ευπαθή είδη», πρόσθεσε.

 lifo.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ιδού το σκαθάρι Γκρέτα Τούνμπεργκ - Έδωσαν το όνομα της ακτιβίστριας σε νέο είδος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: