ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λύνεται το πρόβλημα με τους τευτλοπαραγωγούςΛύνεται εντός των ημερών το θέμα της απορρόφησης της τευτλοπαραγωγής στον νομό Λάρισας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός είχε επικοινωνία για το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη. Και απέσπασε τη διαβεβαίωση ότι οι τευτλοπαραγωγοί θα μπορέσουν να διαθέσουν κανονικά την παραγωγή τους στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και να πληρωθούν.

Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο Σύλλογος Τευτλοπαραγωγών ν. Λάρισας είχε επισκεφτεί τον κ. Αγοραστό και τον είχε ενημερώσει για την εμπλοκή που είχε προκύψει με τη διάθεση της παραγωγής τους. Στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας, οι παραγωγοί του νομού που καλλιέργησαν και συγκομίζουν τη σοδειά τους εντός του Οκτωβρίου, βρέθηκαν υπό τον φόβο ότι αυτή θα μείνει αδιάθετη, αφού το Εργοστάσιο Ζάχαρης κινδύνευε να μην ανοίξει.

«Το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Το αρμόδια Υπουργεία κατέβαλαν σοβαρή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν εκκρεμότητες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα λύθηκε» τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Κέλλα για τη θετική εξέλιξη της μίσθωσης των εργοστασίων της ΕΒΖ από Σερραίο επενδυτή, ώστε να απορροφηθεί κανονικά η φετινή παραγωγή. Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος προ ημερών είχε συναντηθεί με τον Σύλλογο Τευτλοπαραγωγών στο γραφείο του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άνοιγμα των εργοστασίων, τονίζοντας πως «έπιασαν τόπο οι πιέσεις του και ένα λογικό αίτημα των τευτλοπαραγωγών γίνεται δεκτό. Κόντρα στις προβλέψεις των άμεσων υπευθύνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον κίνδυνο που διέτρεχε η φετινή παραγωγή, καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες και σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρούμε λύση σ’ ένα σύνθετο πρόβλημα. Με τη λήξη της φετινής καμπάνιας θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με την τευτλοπαραγωγή να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να αναζητήσουμε από τώρα μια μακροπρόθεσμη λύση για την καλλιέργεια, που έχει τις προοπτικές και τη δυναμική να πρωταγωνιστήσει στη διεθνή αγορά».

Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Λύνεται το πρόβλημα με τους τευτλοπαραγωγούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: