ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Ενίσχυση από ΕΕ μικροκαλλιεργητών-Πούρο Θράκης και ανάδειξη καπνικών προϊόντων»


Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, ενημέρωσε σχετικά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για την πρωτοβουλία του, εδώ και καρό να ενεργοποιηθεί μετά από αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης, η δυνατότητα ενίσχυσης των μικροκαλλιεργητών-φτωχών Αγροτών-, από πλευράς ΕΕ, κάτι που ήδη έχει ενεργοποιήσει η Ισπανία και απολαμβάνουν οι Αγρότες της. Γιατί όχι και οι Έλληνες μικροκαλλιεργητές;

Όπως δήλωσε ο κ.Ιλχάν ο κ. Βορίδης ήταν θετικός και υποσχέθηκε να το εξετάσει σοβαρά.
Επίσης κάλεσε την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Θράκης και ειδικά το νέο προεδρείο που θα προκύψει από τις Εκλογές, να ασχοληθούν και με την Μεταποίηση του καπνού. Κυρίως με την ανάδειξη του καπνού Ανατολικού τύπου, αυτού του ιδιαίτερου αρωματικού καπνού της περιοχής μας, που αρωματίζει τα μείγματα των καπνών που προορίζονται για τα σιγαρέτα-τσιγάρα-.

Αυτό θα δώσει ένα Brand στο προϊόν μας και οι Καπνοπαραγωγοί δεν θα παρακαλάνε τους εμπόρους να πάρουν το προϊόν του κόπου τους, στην τιμή που αυτοί επιθυμούν, αλλά στην τιμή που αξίζει.

«Το έχω πει και παλιότερα, γιατί να μην φτιάξουμε το πούρο Θράκης, όπως οι καπνοπαραγωγοί της Κρύας Βρύσης Πέλλας; Για εκείνες τις οικογένειας που θα το αποφασίσουν να το προχωρήσουν; Υπάρχουν τα θετικά παραδείγματα και θα πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν», σημείωσε ο κ. Ιλχάν.

Μάλιστα ανέφερε και τη λειτουργία ενός Φεστιβάλ με καπνικά προϊόντα, προς ενίσχυση των καπνοπαραγωγών -και όχι ενθάρρυνση των καπνιστών-. Ή στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, να λειτουργήσει μια γωνιά με τα καπνικά προϊόντα.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Ενίσχυση από ΕΕ μικροκαλλιεργητών-Πούρο Θράκης και ανάδειξη καπνικών προϊόντων» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: