ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σφήκες δολοφόνοι σκότωσαν ξεναγό ....
Η μέρα για τον 58χρονο ξεναγό Σαντσάι Φαοαρούμ είχε αρχίσει ιδανικά. Ήταν κλεισμένος με ραντεβού μέχρι αργά το απόγευμα να ξεναγήσει διάφορα γκρουπ μέσα στο παρθένο δάσος της βόρειας Ταϊλάνδης, το οποίο ήξερε σαν την παλάμη του χεριού του.

Οι πρώτοι πελάτες ήταν ένα ζευγάρι Γάλλων. Μέσα στο δάσος ο Σαντσάι σε ένα στενό χωμάτινο δρομάκι, δεν πρόσεξε και γλίστρησε. Σύρθηκε στο χώμα λίγα μέτα καθώς έπεφτε και τότε ένιωσε το πόδι του να σταματά επάνω σε κάτι σκληρό.

Δεν πρόλαβε να σηκωθεί και τότε συνειδητοποίησε τι ακριβώς ήταν αυτό που είχε σταματήσει την πτώση του. Είχε πέσει επάνω σε μια φωλιά από άγριες σφήκες, οι οποίες μανιασμένα έβγαιναν και τον δάγκωναν.

Τα τσιμπήματα ήταν πολλά και ο 58χρονος άνδρας δεν ήξερε από πού να πρωτοφυλαχτεί. Σιγά σιγά άρχισε να καταρρέει με φρικτούς πόνους σε όλο το κορμί του.

Οι Γάλλοι λίγα μέτρα πιο πάνω δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε αφού ήδη οι σφήκες είχαν αρχίσει να τσιμπούν και εκείνους.

Οι κάτοικοι ενός κοντινού χωριού άκουσαν τις κραυγές των Γάλλων και έσπευσαν για βοήθεια. Όταν έφτασαν ήταν όμως αργά για τον 58χρονο ξεναγό.

Ήταν νεκρός. Το κορμί του ήταν μια μεγάλη πληγή ενώ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε έβγαιναν ακόμη σφήκες από μέσα από το στόμα του. Χρειάστηκε να περάσουν 4 μέρες για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τη σορό που ήταν καλυμμένη από σφήκες.

Ειδικοί που εξέτασαν τα έντομα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το επικίνδυνο είδος σφήκας vespa velutina ή αλλιώς ασιατικές σφήκες. Η Ασιατική σφήκα είναι ένα αρπακτικό έντομο εισβολέας εξαιρετικά επικίνδυνο τόσο για αποικίες άλλων εντόμων και κυρίως μελισσών όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Σφήκες δολοφόνοι σκότωσαν ξεναγό .... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: