ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανοδικά κινείται η τιμή του Βαμβακιού..


Από τα 42,5 χθες στα 43,5 σήμερα-«Τσίμπησε» η τιμή στο βαμβάκι ένα λεπτό το κιλό- Αντιδρώντας στην ευνοϊκή διεθνή συγκυρία

Η ανοδική κίνηση στη διεθνή τιμή του εκκοκκισμένου βαμβακιού βαμβακιού είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα μία ελαφρά άνοδο και στις τιμές του σύσπορου σε εκκοκκιστήρια της Θεσσαλίας. Ετσι σήμερα μας πληροφόρησαν παραγωγοί ότι η τιμή στην πύλη στα εκκοκκιστήρια της ΒΙΟΛΑΡ των Αφων Μάρκου για τα ποιοτικά βαμβάκια με υγρσία κάτω από 13% , ήταν στα 43,5 λεπτά το κιλό, γεγονός που γεννά ελπίδες, ότι αν συνεχιστεί το ανοδικό κύμα και το προσεχές διάστημα, στο τέλος θα απολαύσουν ακόμη πιο υψηλές τιμές.

Θα πρέπει να συνυπολογιστεί επίσης το γεγονός ότι στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, έχουμε φετος παραγωγές ρεκόρ, καθώς βοήθησε και ο καιρός, κατά 15 ως 25% παραπάνω στρεμματικές αποδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται οι απώλειες στην τσέπη του παραγωγού , αφού ότι χάνει από την τιμή το κερδίζει σε κιλά, ωστόσο οι παραγωγοί -και δικαίως -ζητούν από τους εκκοκκιστές ν ασταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν τιμες ανάλογες με τα ποιοτικά χαρακτηριστιά του βαμβακιού.

Νωρίτερα το thessaliatv.gr έγραφε:

Μία αχτίδα αισιοδοξίας αρχίζει να ξεπροβάλλει στο ομιχλώδες τοπίο της διεθνούς τιμής βάμβακος, καθώς οι κινήσεις για να επιτευχθει εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας , δίνουν μία ανοδικόή ώθηση στη Νέα Υόρκη για το εκκοκκισμένο.

Χθες Πέμπτη η χρηματιστηριακή τιμή φλέρταρε με το να σπάσει το φράγμα των 65 σεντς η λίμπρα με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν τελικά στα 64.99 σεντς καταγράφοντας νέα αύξηση (0,45% σε σχέση με τα 64,54 σεντςτης Τετάρτης).

Την ίδια στιγμή ενισχυόταν ελαφρώς και το δολάριο σε σχέση με το ευρώ με το ενδεχόμενο όμως μία επίτευξη συμφωνίας για το Brexit να ενισχύσει εκ νέου το ευρωνόμισμα.

Με βάση τις τιμές του άλλου δείκτη, του χρηματιστηρίου του Λίεβρπουλ που λαμβάνει υπόψη του ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να κάνει αναγωγή από το εκκοκκισμένο στο σύσπορο, το βαμβάκι κινείται σε ένα κανάλι που τεστάρει τα 50 λεπτά το κιλό (βρίσκεται στα 48 με 49 λεπτά τις τελευταίες ημέρες). Ωστοσο στα εκκοκιστήρια η τιμή δεν υπερβαίνει τα 42 με 42,5 ευρώ στην πύλη, που συνεπάγεται μια τιμή στα 38 με 39 λεπτά στο χωράφι...

Οι παραγωγοί πάντως αισιοδοξούν ότι το προσεχές διάστημα οι εκκοκιστές θα ανγκαστούν να αυξήσουν τα επίπεδα τιμών για τις παραλαβές, με δεδομένο ότι βοηθά ο καιρός για τη συλλογή και των δεύτερων χεριών τα οποί παραμένουν εξίσου εξαιρετικής ποιότητας χωρίς υγρασία...Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ανοδικά κινείται η τιμή του Βαμβακιού.. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: