ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση Συντυχάκη για τους εργαζόμενους στη Creta Farms


 
Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι της Creta Farm σήμερα είναι τραγική. Με ευθύνη των μεγαλομετόχων και των τραπεζών η επιχείρηση είναι σε κατάσταση χρεοκοπίας, παρά το ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια αναδείχτηκε σε leader της αγοράς, προβλήθηκε για την καινοτομία της και την εξωστρέφειά της» αναφέρει σε ερώτηση του ο βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης και συνεχίζει αναφέροντας πως «αυτοί είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι της κατάστασης κι’ όμως πάνω από 800 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους πληρώνουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα των επιλογών της εργοδοσίας, για τις οποίες δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Είναι οι ίδιοι που τους επιβλήθηκαν τεράστιες μειώσεις στους μισθούς το 2012 και το 2014.

Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και αρκετό καιρό απλήρωτοι. Συνολικά οφείλονται 3-4 μισθοί. Κι ενώ οι τράπεζες ζήτησαν και πέτυχαν το διορισμό διοίκησης με βασικό επιχείρημα την ανάγκη πληρωμής των μισθών, την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης κλπ, η πληρωμή αυτή δεν έγινε ακόμη και η νέα διοίκηση διαμηνύει ότι το πολύ θα πληρωθεί ένα 15νθήμερο και ότι πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες ένταξης στο πτωχευτικό δίκαιο. Η πρόφαση που προβάλλουν είναι ότι δεν φτάνουν τα λεφτά και ότι αν εκταμιευτεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση πριν την προστασία του άρθρου 106, κινδυνεύει να τη δεσμεύσουν οι πιστωτές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε παραίτηση.

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης αποκλειστικό στόχο έχουν να εξασφαλίσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αδιάψευστος μάρτυρας η στάση του Υπουργείου Εργασίας που πάνω από ένα μήνα κωφεύει στο αίτημα της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών για τριμερή συνάντηση για τα θέματα των εργαζομένων της Creta Farm»
 
 Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

• Να αποπληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στην Creta Farm.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ερώτηση Συντυχάκη για τους εργαζόμενους στη Creta Farms Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: