ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

O K. Σκρέκας εγκαινιάζει στη Λάρισα το 2ο Thessaly Wine Festival το Σάββατο 26 Οκτωβρίου


Η καρδιά του θεσσαλικού κρασιού χτυπά το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στη Λάρισα όπου πραγματοποιείται το 2ο φεστιβάλ θεσσαλικού οίνου, στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE. Με στόχο την ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιών και προϊόντων οίνου η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου.

 
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και υπό την επιστημονική αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων. Την έναρξη του φεστιβάλ θα κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός.

 
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, επισημάνθηκαν τα εξής:

Γιώργος Λαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αρωγός σε εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας που παράγουν πλούτο και προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην τοπική πραγματική οικονομία. Ενώ στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και των εκθετών. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και φέτος συνδιοργανώνουμε το 2ο Thessaly Wine Festival σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τα θεσσαλικά κρασιά περίπου 30 Θεσσαλών εκθετών. Παράλληλα τα καταπληκτικά θεσσαλικά κρασιά αναμένεται να συνοδευτούν από παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και προϊόντα της Θεσσαλίας».

Γρηγόρης Βλαχάκης Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας: «Μετά την πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση του Thessaly Wine Festival σειρά έχει το Σάββατο η δεύτερη εκδήλωση του φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ κρασιού όπου παρουσιάζεται η εργασία, οι νέες δράσεις και ποικιλίες των Θεσσαλών παραγωγών κρασιού. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που για άλλη μια φορά βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής».

Δημήτρης Παπαλέξης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Λάρισας στηρίζει αυτή τη σημαντική προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάδειξη του κρασιού σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Ως φορέας στεκόμαστε δίπλα σε προσπάθειες που αναδεικνύουν τα τοπικά μας προϊόντα τα οποία έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης Ν. Λιούπας, η Γεν. Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Λ. Λιάγκουρα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΓΙΑΤΣΑ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΗΝΑΣ, ΡΑΨΑΝΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, dimpetris wines, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ,
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΙΔΗ, ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΡΑ, ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΙΑ, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑ, ΚΤΗΜΑ ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΗΛΕΑ (ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ), ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, METEORO WINERY,
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΙΛΙΛΗ, KATSAROS WINERY, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΥ, DOMAINE LIAKOU METEORA, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑρλεκΟίνων Χώρα, PATISTIS VINEYARD AND WINERY, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ, ΘΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
O K. Σκρέκας εγκαινιάζει στη Λάρισα το 2ο Thessaly Wine Festival το Σάββατο 26 Οκτωβρίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:45 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: