ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΠΕΚΕΠΕ:4.000 παραγωγοί πανελλαδικά δεν έχουν παραδώσει ούτε ένα κιλό βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια...


Χάσαμε το βαμβάκι, στοπ!
Περίπου 4.000 παραγωγοί πανελλαδικά δεν έχουν παραδώσει ούτε ένα κιλό βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στον νομό Λάρισας υπολογίζονται σε 640, στην Καρδίτσα σε 550 και στα Τρίκαλα σε 300. 

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία στους υπόλοιπους βαμβακοπαραγωγούς, διότι αναρωτιούνται πού βρίσκονται αποθηκευμένα αυτά τα βαμβάκια, όταν στον κάμπο δεν φαίνονται πουθενά. Και η ανησυχία τους σχετίζεται με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Δηλαδή ότι έχουν σπείρει μόνο και μόνο για την ενίσχυση, χωρίς να ξοδέψουν για να καλλιεργήσουν κανονικά. 

Παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζουν στη στήλη ότι δεν μπορούν να ζητήσουν εξηγήσεις απ’ αυτούς τους αγρότες, εφόσον δεν έχει λήξει η εκκοκκιστική περίοδος και προσθέτουν με νόημα ότι για να λάβει κάποιος τη συνδεδεμένη, πρέπει να πιάσει το πλαφόν παραγωγής του νομού του, το οποίο στη Λάρισα π.χ. είναι στα 280 κιλά. 

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι που παρέδωσαν βαμβάκι πληρώθηκαν με 40 λεπτά στο χωράφι (συν 2,5 λεπτά στην πόρτα του εκκοκκιστηρίου).


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr

eleftheria.gr

   Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitterΟΠΕΚΕΠΕ:4.000 παραγωγοί πανελλαδικά δεν έχουν παραδώσει ούτε ένα κιλό βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: