ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνεργασία Δήμου Τυρνάβου & Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών για την προώθηση του τσίπουρου


Συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κ. Νικόλαο Θυμάκη συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλη Έξαρχο.

Ο κ. Κόκουρας ανέφερε ότι ο Δήμος Τυρνάβου στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, ενώ δήλωσε πως ευελπιστεί στη συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου και του Δήμου στο αμέσως επόμενο διάστημα με την έναρξη δράσεων που στόχο θα έχουν την προώθηση του τσίπουρου πανελλαδικά, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων.

Ο κ. Θυμάκης από την πλευρά του ενημέρωσε τον δήμαρχο σχετικά με τις δράσεις του Ινστιτούτου και το εύρος αυτών, ενώ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του Ινστιτούτου για δήμους του πρωτογενούς τομέα. Από τη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τη μελλοντική συνεργασία των δύο φορέων, ενώ τέθηκαν υπό συζήτηση και συγκεκριμένες προτάσεις για τη συνεργασία αυτή. Στις προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται σεμινάρια σχετικά με την παραγωγή του τσίπουρου, τα οποία θα διεξάγονται στον Τύρναβο, όπως επίσης και η δημιουργία δράσεων που ως σκοπό θα έχουν τη σύνδεση του Δήμου Τυρνάβου με το τσίπουρο (π.χ. Θεματικό Πάρκο κ.α.).

Μεταξύ του Ινστιτούτου και του Δήμου θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας στις επόμενες μέρες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Αλέξανδρος Τσάτσος, οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστόφορος Κατσαρός, Λάσκος Μανδηλάς και Γιώργος Σακούτσιος και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κ. Βασίλειος Βράκας. 
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Συνεργασία Δήμου Τυρνάβου & Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών για την προώθηση του τσίπουρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: