ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην καστανοπαραγωγή


Την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί να απαντήσει από το βήμα της Βουλής η βουλευτής ν. Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, σε επίκαιρη ερώτησή της σχετικά με τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι οποίες καθηλώνουν την καστανοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής του Κισσάβου σε στασιμότητα.

Συγκεκριμένα, η Λαρισαία βουλευτής ζητεί να πληροφορηθεί διά ζώσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το πώς προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα της υπερβολικής χρέωσης των καστανοπερίβολων, λόγω ασαφούς καθεστώτος χρήσης γης, θεσμοθετώντας μια άμεση, λειτουργική, νόμιμη και βιώσιμη λύση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι παραγωγοί κάστανου του ν. Λάρισας.

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη ζητά από την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. την τροποποίηση του ν. 4280/2014, ο οποίος επιβάλλει ο καστανοκαλλιεργητής να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, παρότι είναι γνωστό πως η εν λόγω καλλιέργεια παραδοσιακά στη χώρα ασκείται κυρίως συμπληρωματικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δραστηριοποιηθούν, σε ανάλογης έκτασης με την εγκεκριμένη καλλιεργούμενη, νέοι δυνητικοί καλλιεργητές, που διαδέχονται τους παλαιότερους.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η γραφειοκρατία εμπόδιο στην καστανοπαραγωγή Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: