ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κ. Δουνάκης: Δεν πουλάμε το γάλα μας, μάς το αγοράζουν οι βιομηχανίες


Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη θα συναντηθούν στην Αθήνα, στη μία αύριο το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ.

Κύριο θέμα που θα τεθεί στη συνάντηση θα είναι το αίτημα για νομοθετική παρέμβαση που θα καθιστά υποχρεωτική τη σύναψη συμφωνητικών μεταξύ κτηνοτρόφων και μεταποιητών, σχετικά με την τιμή και τους υπόλοιπους όρους που θα καθορίζουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών. 

«Σήμερα δεν πουλάμε εμείς το γάλα μας, μάς το αγοράζουν οι μεταποιητές-γαλακτοβιομήχανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης-Φερών, Κώστας Δουνάκης, που θα συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση με τον κ. Βορίδη. 

«Πρέπει επιτέλους να υπογράφονται αυτά τα συμφωνητικά», συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως «δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση για βιώσιμη κτηνοτροφία και γεωργία, εάν οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί δε μάθουν να πουλούν τα προϊόντα τους με δίκαιους όρους». 

Στη συνάντηση αναμένεται επίσης να τεθούν τα θέματα των διαχειριστικών μελετών για τα βοσκοτόπια, το αίτημα για διορθώσεις στο πλαίσιο των εξισωτικών αποζημιώσεων και η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κ. Δουνάκης: Δεν πουλάμε το γάλα μας, μάς το αγοράζουν οι βιομηχανίες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: