ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αναστάτωση στα κηπευτικά λόγω καιρού - Οι γεωπόνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασθένειες & τις εντομολογικές προσβολές

 
Ο μεγάλος όγκος των φυτεύσεων των κηπευτικών που θα καλύψουν τις σημερινές ανάγκες της αγοράς ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στις περισσότερες περιοχές με πράσο, κουνουπίδι και λάχανο, ενώ συνεχίζονται οι φυτεύσεις στο μπρόκολο. 
 
Οι γεωπόνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασθένειες και τις εντομολογικές προσβολές, στις οποίες εκτίθεται συγκεκριμένες καλλιέργειες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και την υγρασία. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί εμφανίζονται ανήσυχοι από την παρατεταμένη καλοκαίρια που προηγήθηκε των βροχών και έφερε πρωιμότητα.
 
 Ουσιαστικά ήθελαν ένα φυσιολογικό φθινοπωρινό σκηνικό. Η παραγωγή του μπρόκολου και του κουνουπιδιού ήρθε ένα μήνα νωρίτερα καθώς η συλλογή είχε προγραμματιστεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αυτές τις ημέρες οι τιμές -σύμφωνα με τους παραγωγούς- διαμορφώνονται σε 40 λεπτά το κιλό για το κουνουπίδι, 60 λεπτά το κιλό για το μπρόκολο, 50 λεπτά το κιλό για το πράσο και 25 λεπτά το κιλό για το λάχανο.
 


Από τον Γιώργο Ρούστα
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr
 
   Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Αναστάτωση στα κηπευτικά λόγω καιρού - Οι γεωπόνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ασθένειες & τις εντομολογικές προσβολές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: