ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η λίμνη Κρεμαστών -Ένα υπέροχο σκηνικό στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της ΕλλάδαςΗ λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το 1965 από την συσσώρευση υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Είναι, όμως και μία από τις ωραιότερες στη χώρα καθώς το τοπίο που την περιβάλλει είναι απλά μαγευτικό.


 
Η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας της Επισκοπής και έχει χωρητικότητα 4.750.000.000 κυβικά νερού. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας και δεν έχουν άδικο. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα φιόρδ που δημιουργούνται αλλά και τα πολυάριθμα μικρά νησάκια δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό προορισμό.Η λίμνη Κρεμαστών βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και περίπου 55 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Η δημιουργία της είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής.Αποτελεί ιδανικό προορισμό χειμώνα-καλοκαίρι, ενώ η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000.

newsbeast.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η λίμνη Κρεμαστών -Ένα υπέροχο σκηνικό στη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: