ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αγρονέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Πολιτικά, εισβολή, γάλα, μύδια...
Διαχρονικό :Μην μετανιώνεις για αυτά που έδωσες. Άσε τους άλλους να μετανιώσουν που δεν τα εκτίμησαν. Γιάννης Ρίτσος

Πολιτικά …

Ελάχιστοι έχουν κατανοήσει πως αναβιώνουν υπό τις νέες συνθήκες, τα δύο πολιτικά συστήματα που καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την ιστορία του 20ου αιώνα: (α) ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία, στη χώρα της απάτης και της διαφθοράς που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη στο 4ο δικό της Ράιχ και (β) ο κομμουνισμός στην Κίνα, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, που επιτρέπει πλέον την αποτελεσματική λειτουργία μίας κεντρικά κατευθυνόμενης οικονομίας. Ο παράγοντας που θα καθορίσει της εξελίξεις, εκτός από τις Η.Π.Α., είναι η Ρωσία - η οποία όμως από τη μία πλευρά προσπαθεί να συνεργασθεί με τη Γερμανία, ενώ από την άλλη στηρίζει την Κίνα. Μπορεί δηλαδή να υπερέχει σήμερα η Ρωσία στο στρατιωτικό σκέλος, αλλά είναι μία πολύ μικρή οικονομία του 1,5 τρις $ ΑΕΠ (χαμηλότερο από το ιταλικό) - ενώ ο πληθυσμός της είναι μηδαμινός σε σχέση με αυτόν της Κίνας, με την οποία συνορεύει. Analyst Team, 3/11/2019. (σσ. και κάποιοι ανόητοι καταληψίες και ιδεολογόπληκτοι «παίζουν» με την Ελλάδα, με τις γειτονιές της και με τους λαθροεισβολείς, ετοιμάζοντας παρελάσεις περηφάνειας, ενώ στην ουσία είμαστε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη …)

Εισβολή ειδών …

Η ΥφυπΑΑΤ κα Φ. Αραμπατζή κηρύσσοντας την έναρξη της 43ης Ετήσιας Συνόδου της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για την Μεσόγειο του Παγκόσμιου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (Ζάππειο, Αθήνα, 4/11/2019).επισήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα τόσο τα όποια προβλήματα δημιουργούνται εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής όσο και η εισβολή στη Μεσόγειο μη ενδημικών (χωροκατακτητικών) ειδών. ΥπΑΑΤ, 4/11/2019. (σσ Και ενώ όλοι και παντού αντιλαμβάνονται ότι η εισβολή μη ενδημικών χωροκατακτητικών ειδών είναι επικίνδυνη για την βιωσιμότητα ενός συστήματος, ΔΕΝ το καταλαβαίνουν για τους λαθροεισβολείς της Ελλάδος και για τους νεοαστούς τσιμεντοποιητές της υπαίθρου της Αττικής … …)

Για το γάλα

Όλοι αυτοί που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για τους κτηνοτρόφους και για την Διεπαγγελματική Φέτας και λένε διαφορά και αφού δεν εισάγουν ΓΑΛΑ από έξω, τον (Γκαντωνιο) δεν τον ξέρουν, τις Αχαρνές δεν τις ξέρουν, την οδό Πρεσπών στη Λευκωσία δεν την ξέρουν, το Τροπάριο της Κασσιανής δεν το ξέρουν, το HOUSE- HOTEL στη γειτονική Βουλγαρία δεν το ξέρουν, εργοστάσια στα Βαλκάνια που παράγουν Λευκό Τυρί δεν ξέρουν, δεν κάνουν υπερδιήθηση στο τυρι, δεν ξέρουν για πρόσθεση λιπαρών-πρωτεϊνών στο τυρί και ξαφνικά νοιάζονται για την Κτηνοτροφία και τη ΦΕΤΑ (αλήθεια τι άλλαξε τώρα; ) δεν έχουν παρά να πουν μια κουβέντα: Κύριε Υπουργέ κάνε επειγόντως μια διεπαγγελματική και εμείς θα την στηρίξουμε όλοι γιατί θέλουμε το καλό των κτηνοτρόφων, του τόπου , και όλων των Ελλήνων παραγωγών Φέτας. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Facebook, 3/11/2019.

Αρωματικά

2η Έκθεση - συνέδριο για αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά & μανιτάρια στην Κοζάνη 29-30/11 &1/12/2019, στο εκθεσιακό κέντρο των Κοίλων Κοζάνης. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης τηλ. 2461052627 και Ε.Β.Ε. Κοζάνης τηλ. 2461041693. texnologosgeoponos.gr , 9/11/2019.

Καρκίνος μυδιών

Ένας μεταδοτικός καρκίνος έχει εξαπλωθεί από μύδια που ζουν στην ακτή του Καναδά στον Ατλαντικό (Βρετανική Κολομβία), σε άλλα είδη μυδιών που υπάρχουν στις δυτικές ακτές της Ευρώπης, καθώς και στη Νότια Αμερική. Εκτιμάται ότι στη μετάδοση του καρκίνου βοηθάνε τα πλοία που κάνουν υπερατλαντικά ταξίδια. Οι περισσότεροι καρκίνοι προκαλούνται από μεταλλάξεις DNA που δεν είναι μεταδοτικές. Έχουν όμως βρεθεί και λίγα είδη, όπου ο καρκίνος είναι μεταδοτικός σαν μικρόβιο ή παράσιτο σε άλλα ζώα (όχι στους ανθρώπους). Ινστιτούτο Pacific Northwest (Σιάτλ). eLife. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή, 6/11/2019.

Μέγαρα

Στις 20 Νοε 2019, στις 20.00, στον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων θα γίνει ανοικτή συζήτηση για τις Ομάδες Τοπικής Δράσης-ΟΤΔ γιατην ύπαιθρο της Αττικής
 Αγρονέα από τον Δημητρη Μιχαηλίδη
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αγρονέα του Δημήτρη Μιχαηλίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: