ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ζητούν λήψη μέτρων για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγήςΤη λήψη μέτρων για την προστασία των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου, εξαιτίας της αυξημένης προσβολής των ελαιόδεντρων από τον δάκο κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, ζητάει, με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημαντική μείωση της παραγωγής ελαιοκάρπου και ελαιολάδου στον νομό Ηρακλείου και την υποβάθμιση της ποιότητας του ελαιολάδου, προβλήματα που οφείλονται στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στην καθυστέρηση που υπήρξε στους ψεκασμούς των ελαιόδεντρων, ο Δήμαρχος Γόρτυνας ζητάει την αναστολή της παρακράτησης της εισφοράς δακοκτονίας κατά την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο.

«Με δεδομένο ότι δημιουργείται σημαντικό οικονομικό πρόβλημα για μεγάλο αριθμό ελαιοπαραγωγών και λαμβάνοντας υπόψη την κατακόρυφη πτώση της τιμής του ελαιολάδου, θεωρούμε δίκαιο το αίτημα της απαλλαγής των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του νομού Ηρακλείου από την εισφορά δακοκτονίας, για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο, 2019 – 2020», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον, ζητείται από το υπουργείο να εξεταστεί το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων, με βάση στοιχεία από παλαιότερες ελαιοκομικές περιόδους, καθώς δημιουργείται βιοποριστικό πρόβλημα για αρκετούς από τους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής του Μονοφατσίου από το δάκο, θα πραγματοποιήσουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών- Αστερουσίων και την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, αγρότες της περιοχής. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ζητούν λήψη μέτρων για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: