ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ. για τις αδιάθετες ποσότητες γάλακτος ζητά ο Δήμαρχος ΑγράφωνΤην παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για τις αδιάθετες ποσότητες γάλακτος από τις κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Αγράφων , ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε υπουργέ,

Ο κτηνοτροφικός κλάδος στο Δήμο Αγράφων αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ένα βασικό πρόβλημα, μεταξύ των πολλών που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι, είναι η διάθεση του γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες.

Ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου, παρατηρείται το φαινόμενο να απαιτούν οι γαλακτοβιομηχανίες να εισκομίζουν γάλατα οι παραγωγοί πάνω από δέκα χιλιάδες τόνους αφήνοντας έτσι τα υπόλοιπα γάλατα ανεκμετάλλευτα . Οι μικροί αυτοί κτηνοτρόφοι, ήδη βρίσκονται σε απόγνωση, εγκαταλείποντας το επάγγελμα τους και ως αποτέλεσμα η ερημοποίηση των χωριών μας, αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι θέμα χρόνου.

Κύριε υπουργέ,

θερμά σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και διαβούλευσης με τις γαλακτοβιομηχανίες που ήδη έρχονται στην περιοχή μας, προκειμένου να απορροφούν το γάλα και των μικροπαραγωγών, εγκαθιστώντας παγολεκάνες συγκέντρωσης του γάλακτος, όπου αυτό χρειάζεται».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Την παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ. για τις αδιάθετες ποσότητες γάλακτος ζητά ο Δήμαρχος Αγράφων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: