ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥπΑΑΤ: Αυστηρότερα μέτρα για αποτροπή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων

 
Απόφαση για αυστηρότερα και εντατικότερα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της αφρικανής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, λήφθηκε κατά τη διάρκεια διϋπουργικής σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε αυτήν συμμετείχαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβανίου, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και Γιώργος Στρατάκος αντίστοιχα, συνοδεία αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, τα μέχρι τώρα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, αποδείχθηκαν αποτελεσματικά, καθώς δεν υπάρχει κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα μας. Ωστόσο, διαπιστώθηκε η ανάγκη αυστηροποίησης και εντατικοποίησης των μέτρων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, μετά τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στις νότιες περιοχές της Βουλγαρίας τις τελευταίες ημέρες.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΥπΑΑΤ: Αυστηρότερα μέτρα για αποτροπή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: