ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κ. Σκρέκας: Σχεδιασμός για μείωση κόστους παραγωγής, πετρέλαιο-ρεύμα


Το παρών του στην ημερίδα για την αναβίωση της αμπελοκαλλιέργειας έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Σκρέκας στο πλαίσιο της 3ης γιορτής τσίπουρου στον Ίασμο Ροδόπης. Το παρών τους έδωσαν και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.


Ο κ. Σκρέκας παραδέχθηκε πως οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Όπως δήλωσε, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ενέργειες για την μείωση του κόστους παραγωγής για ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο.

Ειδικότερα ανέφερε πως για το ηλεκτρικό ρεύμα, προωθείται το μοντέλο ενός μικρού φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα αποκτήσουν οι Αγρότες με δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα μπορούν να αποσβέσουν σε 15 χρόνια. Όταν το αποσβέσουν, με το συμψηφισμό που θα γίνεται, θα έχουν μηδενικό κόστος για ρεύμα.

Σε ότι αφορά το πετρέλαιο, σημείωσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει το Αγροτικό πετρέλαιο, εφ’ όσον εξασφαλίσει και το δημοσιονομικό χώρο.
Κ . Σκρέκας: Μονόδρομος οι συνεργασίες στον πρωτογενή τομέα για καλύτερες τιμές εφοδίων και πώλησης

Ο κ. Σκρέκας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των τιμών των Αγροτικών προϊόντων και διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως οι συνεργασίες είναι μονόδρομος για τον Πρωτογενή τομέα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το νέο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν με διαφάνεια και λογοδοσία.

Μετά το τέλος της σύσκεψης επισκέφθηκε το χώρο των εκθετών στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κ. Σκρέκας: Σχεδιασμός για μείωση κόστους παραγωγής, πετρέλαιο-ρεύμα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: