ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στον χάρτη με τις ιαματικές πηγές το Κόκκινο Νερό


«Καλή πρακτική» και έργο ανθρώπινο και καινοτόμο, με ουσία και περιεχόμενο χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την αναβάθμιση των πηγών του Κόκκινου Νερού, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οδήγησε στην επίσημη αναγνώριση τους από το Υπουργείο Τουρισμού, ως Ιαματικών Πηγών με πιστοποιημένες θεραπευτικές ιδιότητας.

«Όταν κάποιοι μιλούν, εξαγγέλλουν ή αυτοχρίζονται «best practice», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Αγιάς παράγουν στην πράξη έργα- καλές πρακτικές, αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα. Όπως συνέβη με την επίσημη αναγνώριση των ιαματικών πηγών του Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς, από το Υπουργείο Τουρισμού. Το σύνθημα μας «ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε με πράξεις» φέρνει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Σε συνεργασία και συνέργεια με το Δήμο Αγιάς και το δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, αναβαθμίσαμε το χώρο των πηγών στο Κόκκινο Νερό, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και φέραμε μια τεράστια αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική αλλαγή στην περιοχή και μεγάλη επισκεψιμότητα.

 
Η αναγνώριση των ιαματικών πηγών του Κόκκινου Νερού, είναι μια μεγάλη επιτυχία που πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας στα παράλια της Λάρισας, σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σε τόνωση της ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας και σε ενίσχυση της απασχόλησης. Αναδεικνύοντας τις εγκαταστάσεις και με την κατάλληλη προβολή, φιλοδοξούμε να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στη Θεσσαλία».

Το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης την Περιφέρειαν Θεσσαλίας περιλάμβανε: εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών, λιθόστρωση –πλακόστρωση, διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων, δημιουργία χτιστών καθιστικών και περιπάτων σε διαφορετικά επίπεδα, θέσεις στάθμευσης στην είσοδο/έξοδο της πλατείας, αρχιτεκτονικό φωτισμό ανάδειξης, φύτευση, ανάπλαση του κτιρίου των πηγών και δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στον χάρτη με τις ιαματικές πηγές το Κόκκινο Νερό Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: