ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση Ανδρέα Λυκουρέντζου με τον Ανδρέα Μαρίνο- Δήμαρχο Πηνειού
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Σπ. Μαρίνος.

Ο κ. Μαρίνος αφού συνεχάρη εγκάρδια τον κ. Λυκουρέντζο για την ανάληψη των καθηκόντων του, του παρέδωσε επιστολή με θέμα την εκτίμηση ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο φυτικό κεφάλαιο του Δήμου Πηνειού.  

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν μέχρι τώρα, και έχουν πλήξει βαρύτατα την καλλιέργεια της πατάτας στον κάμπο της Ηλείας. Ο Δήμαρχος πληροφόρησε τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ πως η πατάτα έχει αρχίσει και πρασινίζει από την υγρασία και πως οι αγρότες κάνουν λόγο για καταστροφή περίπου του 80% της καλλιέργειας. 

Τόνισε επίσης πως η τοπική οικονομία του Δήμου Πηνειού, στηρίζεται πρωταρχικά στην πρωτογενή παραγωγή, που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου και ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο κλιμάκιο γεωπόνων – εκτιμητών για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών στις καλλιέργειες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Πηνειού και επικοινώνησε άμεσα με το κ. Κεχαγιά ζητώντας του να αποσταλεί κλιμάκιο γεωπόνων – εκτιμητών για να αποτιμήσουν το μέγεθος των προκληθέντων ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο του Δήμου.
patrisnews.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Συνάντηση Ανδρέα Λυκουρέντζου με τον Ανδρέα Μαρίνο- Δήμαρχο Πηνειού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: