Γερμανικό ενδιαφέρον για τον ΕΛΓΑ και τις Γεωργικές Ασφαλίσεις

Την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ με γερμανική τεχνογνωσία επιχειρεί η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Μάκης Βορί...Την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΑ με γερμανική τεχνογνωσία επιχειρεί η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, καθώς μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Μάκης Βορίδης με εκπροσώπους γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας, δρομολογείται ήδη σχέδιο πρότασης προς την Ελληνική πλευρά. 
 
Την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα Γεωργικών Ασφαλίσεων και εκφράζουν την έκπληξή τους, καθώς δεν περίμεναν ότι σ’ αυτό το ζήτημα το Υπουργείο θα ζητήσει απευθείας τη συνδρομή ομίλων του εξωτερικού. 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Υπαίθρου Χώρας» «δεν έχει γίνει προς το παρόν καμία συνάντηση των εγχώριων ασφαλιστικών εταιρειών με την ηγεσία του Υπουργείου κι αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά. 
 
Όσον αφορά στα σενάρια για το μέλλον των Γεωργικών Ασφαλίσεων, δύο είναι τα πιθανά: Το πρώτο περιλαμβάνει την ίση κατανομή της χρηματοδοτικής πίτας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τον ίδιο επιμερισμό ευθυνών και αποζημίωσης, με την ασφάλιση να είναι υποχρεωτική και τον παραγωγό να έχει το δικαίωμα να επιλέξει έναν από τους δύο φορείς. 
 
Και το δεύτερο σενάριο παραπέμπει στο ισπανικό μοντέλο με τον δημόσιο ΕΛΓΑ να παρέχει την τεχνογνωσία που διαθέτει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες θα είναι υπό την εποπτεία του και αυτές θα προσφέρουν ευρεία γκάμα οικονομικών εργαλείων για τη διαχείριση κινδύνων. 
 
Με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Μάκη Βορίδη ότι «οι αγρότες δεν θα επιβαρυνθούν με επιπλέον ασφάλιστρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΥΧ» εξετάζεται η επιδότηση του κομίστρου μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
 


Από τον Γιώργο Ρούστα 
roustas@eleftheria.gr


eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]