ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ανάγκη για αύξηση στις εισφορές του ΕΛΓΑ βάζει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στο παιχνίδι


Η αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ θα πάρει τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ οι αποζημιώσεις θα φτάσουν τα 201 εκατομμύρια, δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι γίνεται προσπάθεια να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να υπάρξει «ομπρέλα» μικτής ασφάλισης (και ιδιωτικής).

Ο ΕΛΓΑ είναι «παθητικός κατά 40-50 εκατομμύρια, ενώ την τελευταία πενταετία πληρώνει πάνω από 200 εκατομμύρια κι αυτό γεννά την ανάγκη αναδιάρθρωσης του», πρόσθεσε, ενώ μίλησε για «προσωπικό στοίχημα» επιτάχυνσης των αποζημιώσεων και των προκαταβολών, ως «λύση που θα εμπλέξει μετά την αναδιοργάνωση την ιδιωτική ασφάλιση».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βορίδης είχε ήδη προαναγγείλει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και τους όρους λειτουργίας του ΕΛΓΑ (Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) έτσι ώστε να εμπλακούν ιδιώτες στο ασφαλιστικό σύστημα των γεωργικών ασφαλίσεων.

Ο κ. Βορίδης είχε αναφέρει ότι ήδη έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από δύο μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, μία γερμανική και μία γαλλική - η οποία μάλιστα είναι συνεταιριστική –, εξειδικευμένες στον κλάδο των γεωργικών ασφαλίσεων, αλλά και από ελληνικές. Έχει ήδη ανοίξει ο διάλογος με αυτές τις εταιρείες για το πώς μπορούν να παρέχουν πρόσθετες και συμπληρωματικές υπηρεσίες και κάτω υπό ποιους όρους.Μία τέτοια εξέλιξη, βέβαια, όπως παραδέχτηκε και ο κ. Βορίδης, θα σημάνει και αυξημένη επιβάρυνση για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι επιθυμούν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των περιουσιών τους.Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η ανάγκη για αύξηση στις εισφορές του ΕΛΓΑ βάζει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στο παιχνίδι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: