ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Βαρδάκη για την ενίσχυση ελαιοπαραγωγών λόγω του δάκου & του γλοιοσπόριου


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ -.Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα: «Ενίσχυση ελαιοπαραγωγών, ως αντιστάθμισμα της απώλειας παραγωγής τους, λόγω του δάκου και του γλοιοσπόριου»

Οι ελαιοπαραγωγοί, δυστυχώς και την φετινή χρονιά, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τον δάκο, όσο και με το γλοιοσπόριο, με καταστροφικά αποτελέσματα για την σοδιά της ελιάς αλλά και υποβάθμιση του ελαιολάδου. 

Η παρατεταμένη ανομβρία στα κρίσιμα στάδια, ευνόησαν την εμφάνιση του δάκου και του γλοιοσπόριου, παρατείνουν την ζωή τους αλλά και την βλαπτικότητά τους στην παραγωγή. 

Σύμφωνα με διαπιστωμένους ιδιωτικούς ελέγχους, η καταστροφή, από τον συνδυασμό δάκου και γλοιοσπόριου έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με την απώλεια της παραγωγής να ξεπερνά το 60% κατά μέσο όρο. 

Με δεδομένη την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών, ούτως ώστε να μετριαστεί η μεγάλη απώλεια εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών και κατ’ επέκταση οι αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της οικονομίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος;

2. Εφόσον εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος ως σημαντικό, σε ποιες ενέργειες και σε πόσο χρόνο προτίθεστε να προβείτε ώστε να προστατέψετε αλλά και να αποζημιώσετε τους ελαιοπαραγωγούς;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Βαρδάκης Σωκράτης
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Βαρδάκη για την ενίσχυση ελαιοπαραγωγών λόγω του δάκου & του γλοιοσπόριου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: