Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝΗ επίθεση τόσο στον υποψήφιο βουλευτή του ΑΚΚΕΛ όσο και σε άλλους κυνηγούς και άλλα πρόσωπα στην περιοχή τονίζει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος των εκτοπισμένων πληθυσμών από την Μέση Ανατολή, την Ασία και την Βόρεια Αφρική, οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το τουρκικό καθεστώς και τα δουλεμπορικά κυκλώματα που λειτουργούν στο έδαφός του. Χρειάζεται αφενός μεν να αντιμετωπιστεί η σκόπιμη παραπλάνηση που προέρχεται από την πλειοψηφία (;) των εκτοπισμένων που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα και αφετέρου να αντιμετωπιστεί τελειωτικά το τουρκικό καθεστώς, το οποίο συνεργάζεται (ίσως και ελέγχει) ολόκληρα δουλεμπορικά δίκτυα, από τα οποία φυσικά πολλά κυβερνητικά πρόσωπα και άλλα γύρω από αυτούς αποκομίζουν τεράστια οικονομικά οφέλη. Προφανώς με κάποια από αυτά «λαδώνουν» αξιωματούχος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού για να μην δίνουν λύση στο πρόβλημα.

Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με την κυβέρνηση Άσαντ στη Συρία, ώστε να δώσει χάρη σε όλους έχουν φύγει και με αυτό τον τρόπο να μην υπάρχει πια το επιχείρημα ότι κινδυνεύουν αν γυρίσουν πίσω στη Συρία, διότι η συντριπτική πλειοψηφία υποστηρίζει ότι καταδιώκονται από τον Άσαντ. Αν δεν υπάρχει αυτό το επιχείρημα της «καταδίωξης από τον Άσαντ», τότε δεν θα τίθεται καν θέμα παροχής ασύλου. Συνεπώς όλες οι διαδικασίες επιστροφής θα γίνονται εξαιρετικά ταχύτερα. Και να μην ξεχνάμε ότι πρόσφυγας είναι ΜΟΝΟ αυτός ο οποίος εισέρχεται στην αμέσως γειτονική χώρα του. Συνεπώς αφού περνούν από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες αλλά παράνομα εισερχόμενοι στην Ελλάδα, είτε ως εκτοπισμένοι πληθυσμοί είτε ως φυτεμένοι τρομοκράτες.

Το ΑΚΚΕΛ δεν υποστηρίζει την οποιαδήποτε συνεννόηση με το τουρκικό καθεστώς για την λεγόμενη επαναπροώθηση, διότι απλούστατα τα δουλεμπορικά δίκτυα τούς ξανά στέλνουν πίσω. Υπάρχει πολύ πιο δραστική και τελική λύση κατά αυτής της λειτουργίας του τουρκικού καθεστώτος. Επιπλέον, το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει ότι τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία δεν πρέπει να τα δίνει και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επιστροφή των εκτοπισμένων πίσω στις χώρες τους, αφού με αυτό τον τρόπο υπάρχει και ουσιαστικό πρακτικό όφελος, διότι θα ενισχυθούν οι εταιρείες μεταφοράς, αεροπορικές εταιρείες κλπ.

Λόγω του ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει το «Απροχώρητο», έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε ότι πρέπει να ληφθούν καταλυτικές, αποφασιστικές και τελικές αποφάσεις κατά του καθεστώτος της Τουρκίας, όσον αφορά τις γεωγραφικές περιοχές από τις οποίες στέλνει τους εκτοπισμένους πληθυσμούς στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις απειλές Ερντογάν υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες:

  • Η κυβέρνηση στην Τουρκία ΕΧΕΙ τον έλεγχο στις γεωγραφικές περιοχές στην Τουρκία όπου λειτουργούν τα δουλεμπορικά δίκτυα.
  • Η κυβέρνηση στην Τουρκία ΔΕΝ ΕΧΕΙ τον έλεγχο στις γεωγραφικές περιοχές στην Τουρκία όπου λειτουργούν τα δουλεμπορικά δίκτυα. 
Στην πρώτη περίπτωση η Τουρκία είναι κράτος δουλέμπορος ενώ στη δεύτερη περίπτωση στην Τουρκία υπάρχει μία κατάσταση σχετικά όμοια με την κατάσταση στη Συρία και στο Ιράκ όπου υπήρχαν περιοχές που είχαν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα του Ισλαμικού Κράτους. 

Οτιδήποτε και αν ισχύει, το πρόβλημα λύνεται θαυμάσια όταν υπάρξει μία διακρατική στρατιωτική παρέμβαση στα παράλια της Τουρκίας και σε τουρκικά σύνορα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία όπως επίσης και σε συνοριακές περιοχές της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία. Δηλαδή ένα σύνολο κρατών (στις οποίες πρέπει να υπάρχει η Ελλάδα ενώ θα μπορούσε να υπάρχει και η Ρωσία) θα στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις και γενικά δυνάμεις ασφαλείας και θα έχουν τον έλεγχο αυτών των γεωγραφικών περιοχών, από τις οποίες διέρχονται ή από τις οποίες αποστέλλονται εκτοπισμένοι πληθυσμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η κατεύθυνση που προτείνει το ΑΚΚΕΛ είναι απολύτως ηθική και νόμιμη διότι σε αυτές τις περιοχές κυριαρχεί το οργανωμένο έγκλημα και επηρεάζει την ασφάλεια και κοινωνική ακεραιότητα των κρατών της Ε.Ε.. Είτε αυτό υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας είτε δεν υποστηρίζεται και κατέχει την περιοχή που δεν την ελέγχει πια η κυβέρνηση της Τουρκίας. Συνεπώς θα είναι:

  • είτε μία επιχείρηση κατά του κρατικά υποστηριζόμενου οργανωμένου εγκλήματος
  • είτε μία επιχείρηση απελευθέρωσης εδαφών από την κατοχή τρομοκρατικών ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που λειτουργούν ως δουλεμπορικά δίκτυα.

Αυτή θα είναι και η πραγματική δοκιμασία όλων τόσο στην Τουρκία όσο κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΚΚΕΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: