ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αμυγδαλοπαραγωγοί σε απόγνωση


Κραυγή απόγνωσης των αμυγδαλοπαραγωγών της Οσσας. Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Όσσας Συκουρίου για τη ζημιά που έχει υποστεί η παραγωγή τους από τις καιρικές συνθήκες και τον προβληματισμό που επικρατεί αναφορικά με την αποζημίωσή τους από τον ΕΛΓΑ γνωστοποιεί μέσω υπομνήματος ο τοπικός Σύλλογος.Σύμφωνα με το υπόμνημα που κοινοποιείται προς τον ΕΛΓΑ Λάρισας, τη ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας και το ΥΠΑΑΤ, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ζέλφος «στη σύσκεψη-συνεδρίαση των αμυγδαλοπαραγωγών της Όσσας, στην οποία παρέστη και ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου αναδείχθηκε το μείζον πρόβλημα του αμυγδάλου, καθώς η παραγωγή του 2019 έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τις καιρικές συνθήκες. 

Αυτό που ρωτάμε τον ΕΛΓΑ είναι γιατί, ενώ αναγνωρίζει τη ζημιά στο αμύγδαλο (καρπόπτωση-ακαρπία), δεν προσδιορίζει το ζημιογόνο αίτιο. Παίζουν το μπαλάκι από εδώ και κει, όπως το αυγό με τα πέτρα, όπου πέτρα είναι ο ίδιος ο ΕΛΓΑ. 

Εμείς οι παραγωγοί ξέρουμε ότι η ζημία προήλθε από παγετό και ανεμοθύελλα στις 12 και 13 Μαρτίου και στις 29 και 30 του ίδιου μήνα. Είδαμε και είχαμε στοιχεία κρυστάλλων. 

Γιατί δεν ξεκινά η διαδικασία αποζημίωσής μας; Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι είναι θέμα επιβίωσης και συνέχισης της καλλιέργειας; 

Οι παραγωγοί πληρώνουν ασφαλιστική εισφορά, άρα δικαιούνται και απαιτούν την άμεση στήριξη από τον Οργανισμό. Κύριοι βουλευτές, αν θέλετε να σώσετε την Ελλάδα, όπως δηλώνετε, ξεκινήστε από την περιφέρεια και την πολύπαθη ύπαιθρο» καταλήγει το υπόμνημα.

Γ.Ρ.
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αμυγδαλοπαραγωγοί σε απόγνωση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: